Прочитај ми чланак

„Вучић је издајник и сад хоће да наш Путин буде одговоран за његову издају! Подло!

0

Русија никада неће подржати нити одобрити сецесију Косова, што би за Србију као суверену државу било убиство. Ово је уочи посете Александра Вучића Русији изјавио Модест Колеров, главни и одговорни уредник руске националне агенције "РЕГНУМ", током представљања зборника „Косово, Србија, Русија“ које је одржано у прес центру ИА РЕГНУМ.

„У контексту исхитреног, по сваку цену, капитулантског покушаја интеграције Вучићевог режима у Европску унију и НАТО, то ће значити наставак офанзиве косовског фактора на друге територије Србије. Нема дилеме. Ширење ће се наставити“, сматра Колеров.

Он је подсетио да се дневни ред посете председника Србије Александра Вучића Русији, која почиње 24. новембра, формално тиче техничког питања Балканског тока и продужења гасног уговора на „милион година”. .

„Добро. Али „Балкански ток“ је почео много пре Вучића. Веома дуго се припремао и градио, администрација за администрацијом, јер је ово стратешки пројекат, а не политички“, рекао је Колеров.

Зато је глупо повезивати „Балкански ток” са темом Косова, као што то раде Вучићеви пропагандисти у Русији, сматра главни уредник ИА РЕГНУМ.

„Повезивање Балканског тока и Косова је демагогија. Балкански ток је стратешко питање. Али ви ипак предајете Косово, ви сте издајице. А ви сте двоструко издајници, јер желите да наш председник Путин буде одговоран за ову издају. Ово је већ подлост “, закључио је Модест Колеров.