Прочитај ми чланак

Вучић индиректно признао да се каје што није аминовао Рио Тинто: После избора ћемо

0

Председник Србије Александар Вучић је приликом обиласка почетка изградње брзе саобраћајнице Шабац-Лозница, одбацио могућност сусрета са активистима који кампују под прозором његове канцеларије, уз захтев да се трајно забрани ископавање литијума и бора на територије целе Србије.

„Трудим се да разговарам са људима чија реч нешто значи, а са онима који су ту због сопствене промоције и ни због чега другог, не видим неки смисао. Ионако сам сам погрешио око неких ствари, и о томе ћу да говорим када се избори заврше. Горко се кајем због својих политичких грешака“, поручио је Вучић.

Додао је и да види да активистима који кампују испред Председништва „није досадно“ и да имају „јагњетине, бурека и свега“.

„Тако да лепо им је. Ако треба да им пошаљем чај, кафу, увек ћу то да урадим, није проблем. Али немојте да се љутите, за мене је то да радим за народ у Мачви, Подрињу и Јадру много, много важније него да нечију политичку сујету градим или да политичким сујетама некаквих самопрокламованих лидера испуњавам жеље“, казао је Вучић.

Директор кампање „Крени промени“ Саво Манојловић најавио је на јучерашњем протесту испред Председништва Србије да ће, уколико до Дана државности, 15. фебруара, не буде усвојен закон којим би се трајно забранила експлоатација литијума и бора, на том месту бити организован Сретењски народни митинг.

Манојловић је том приликом рекао и да су људи који кампују испред Председништва оставли своје породице, имања и стоку како би заштитили свој завичај, док „председника који даноноћно ради“ већ четири дана и три ноћи нема да их прими.

„Мешао сам се у избор само првих 20 кандидата“

Вучић је рекао и да се „мешао“ у избор само првих 20 кандидата на листи СНС-а за парламентарне изборе, и да су имена тих кандидата једина које је прочитао на јучерашњој седници Председништва странке.

„Молио сам да то тако изгледа, а наши одбори предлажу кандидате и добили смо без Београда, 170 имена које ви морате да прихватите, па онда иду коалициони партнери… То тако функционише у организацијама демократске оријентације, тако функционише код нас“, рекао је Вучић.

Коментаришући наводе да на листи кандидата за парламентарне изборе неће бити неких од дугогодишњих посланика СНС-а, Вучић је рекао да појединим медијима и опозиционим странкама не одговара да говоре о томе како ће на листи бити личности попут молекуларног биолога Јелене Беговић, математичара Стојана Раденовића или доктора Данице Грујичић и Марије Здравковић.

„Јелена Беговић је најпризнатији молекуларни биолог у Србији, Стојан Раденовић је један од најцитиранијих математичара на свету, он нас држи на Шангајској листи, Дана Грујичић је легендарни лекар који је спасио животе стотина људи. Што би вам одговарало да се прича о Марији Здравковић која је спасила хиљаде живота, него бисте да говорите о ономе што ви желите“, навео је Вучић.

„Приче о батинашима на нивоу дроге у Моровићу“

Вучић је поручио и да ће СНС победити на овим изборима „убедљивије него икад“, наводећи да је тим речима завршио и своје обраћање на јучерашњој седници Главног одбора странке, која је била затворена за јавност.

„Једном морате да изгубите на изборима, али шта ће бити видећемо 3. априла на бирачким местима, али не у новинама, у Ђиласовим и Шолаковим медијима“, рекао је Вучић, коментаришући интервју потпредседнице Странке слободе и правде Маринике Тепић да СНС очекује пораз и спрема батинаше.

Како је навео, „што се тиче батинања и тих глупости, то вам је као на нивоу оног што су измислили за Моровић, да је дрога тамо, или Јовањица, то је на том нивоу“.

„Кад не знају шта да раде онда слажу. Шта их брига, не кошта их ништа, лажу и немају никакав проблем са тим. Не секирају се“, рекао је Вучић.