Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Имамо оперативна сазнања о убиству Оливера Ивановића

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да државни органи Србије „први пут имају нека оперативна сазнања“ о убиству лидера Грађанске иницијативе „Слобода, демократија, правда“ Оливера Ивановића и навео да је сигуран да ће бити откривен онај ко је починио овај злочин.

„Ми по први пут имамо одређене информације, можда смо на маленом трагу нечег озбиљног, а не игрица и играрија. По први пут имамо нека оперативна сазнања, иако нам није омогућено да водимо истрагу на било који начин“, рекао је Вучић новинарима после обиласка Ургентног центра.

Ово што смо добили по први пут има неке логике и неког смисла. Ово је први пут да нешто није нелогично, а да ли је тачно то ћемо проверавати, додао је он. Вучић је навео и да су до сада добили 50 трагова који никаквог смисла и логике нису имали, али су сваки морали да испитају.

На питање новинара да ли има сазнања да иза недавног хапшења криминалаца на Косову стоји нагодба, јер су неки медији писали да су албански политичари понудили огроман новац и заштиту криминалцима ухапшеним на Косову да би преузели одговорност за убиство Ивановића, Вучић је одговорио да „није сигуран и да не верује да им је то била идеја“.

„Не мислим да неко са тим може и сме да се игра. Не верујем да ће неко толико неозбиљан да буде“, рекао је Вучић. Он је рекао да је за неке особе које су ухапшене Србија расписала потрагу за извршење најтежих кривичних дела.

„Неке смо раније хапсили, а ово једно лице ми тражимо за друго убиство“, рекао је Вучић.