Прочитај ми чланак

Вучић има проблем да окупи ботове, ништа од контрамитинга код Скупштине!?

0

Посланик Демократске странке Срђан Миливојевић написао је на друштвеној мрежи Твитер да седница Скупштине Србије није још заказана, јер како каже, напредњаци имају проблем да окупе своје активисте.

„Седница Скупштине која треба да буде одржана у четвртак, још није заказана јер СНС не зна да ли може да окупи своје активисте који масовно одбијају да подрже издају. Из тог разлога не знају да ли ће седница почети у 10 х или 12х па је не заказују. Сад ће бели дим са Андрићевог“, написао је Миливојевић.

Foto: print screen Pink

Председник Скупштине Србије Владимир Орлић потврдио је данас да ће у четвртак, 2. фебруара бити одржана седница парламента, којој ће присуствовати председник Србије Александар Вучић и посланике обавестити о току дијалога са Приштином. Међутим, Орлић није рекао кад ће се тачно одржати седница.

Нешто раније, Влада Србије затражила је од Орлића да закаже посебну седницу, како би се на њој разматрао извештај о преговарачком процесу са Приштином, почев од 1. септембра прошле године до 15. јануара.

Подсећамо, Александар Вучић раније је изјавио да ће позвати представнике посланичких клубова на разговор о француско-немачком предлогу о Косову и захтевима које је „велика петорка“ изнела пред Србију. Он је навео да му је речено да уколико Србија не прихвати тај план да ће бити прекинут преговарачки процес са ЕУ и повучене инвестиције.

Поједини опозиционари изјавили су да са Вучићем могу само да разговарају у Скупштини, након чега је председник Србије изјавио да је спреман да дође у парламент и одговори на сва питања посланика.