Прочитај ми чланак

„Вучић и ‘жута’ Чомић противуставно доносе Закон о истополним партнерствима“!

0

Заменик председника Српске радикалне странке (СРС) Александар Шешељ оценио је данас да би усвајање Закона о истополним партнерствима било супротно Уставу Србије.

„Сматрамо да је такав предлог неуставан јер Устав каже да је брак заједница мушкарца и жене, и не треба наметати друго“, казао је Шешељ на конференцији за новинаре у Београду и истакао да СРС није против геј-популације, и да питања попут наслеђивања треба решити.

Шешељ је рекао да је усвајање закона о истополним партнерствима захтев Европске уније у склопу евроинтеграције Србије.

Шешељ је наво да владајућа Српска напредна странка (СНС) у предизборној кампањи није помињала такав закон, и оценио да се СНС сада „крије“ иза министарке за људска и мањинска права Гордане Чомић, за коју је рекао да је „запамћена“ по „злу, недемократској пракси и нетолеранцији“ у Скупштини Србије, док је била чланица Демократске странке (ДС).

Говорећи о преговорима о изборним условима са представницима власти, Шешељ је поновио да СРС неће учествовати ако буду посредовали представници Европске уније и да је „понижавајуће“ што се део опозиције „утркује ко ће пре повући представнике ЕУ за руку“.

Ипак, рекао је да СРС сматра да „има што-шта да се мења у изборном процесу и постоји велика одговорност владајуће коалиције за овакво стање“.