Прочитај ми чланак

Вучић и Вулин објавили слике убијених навијача

0

Председник Србије Александар Вучић и министар унутрашњих послова Александар Вулин приказали су ноћас на конференцији за новинаре, након седнице Савета за националну безбедност, фотографију убијеног навијача Партизана на којем се види да му је одсечена глава.

На поменутој конференцији приказане су фотографије на којима се могло видети, поред заплењеног оружја, тела жртава које су убијене на монструозан начин.

Једна жртва имала је тетоважу која указује да је реч о навијачу Црвене звезде, док се за другу, како су навели Вучић и Вулин навели, верује да је била навијач Партизана.

“Рат између кланова Звицера и Бојовића достигао невероватне размере, вама је јасно да сада знамо и за четврто убиство, мислимо да ће бити и за пето, шесто и седмо. Сва вештачења на време обављена, тужилац обавио све што је требало”, истакао је Вучић.

На конференцији за медије нису приказани видео-снимаци убистава, као ни детаљи или иницијали који би могли да открију идентитет жртава.

“Са овом бандом смо завршили. Њиховим наследницима: готови сте, бићете ускоро иза решетака. Држава Србија да трпи нарко-дилере и убице неће, обрачунаћемо се са њима. То ће бити и по многим градовима широм Србије. Од Врања до Суботице, од Ваљева до Ниша, у сваком Нишу биће хапшења колико хоћете. Они који мисле да убијањем и продајом дроге могу да постигну нешто у животу и добију важно место у друштву, не. Такви људи треба да буду презрени и сви они који већ кренули и из својих медија и политичких структура да говоре како су постојали други мотиви, важно да добро разумеју и да им буде јасно да држава неће да се игра са таквим стварима, али ћемо им одговарати речима”, рекао је председник Србије након приказивања фотографија узнемирујућег садржаја.

Вучић: Највећа заплена оружја

Вучић је рекао и да је претходних дана између Шапца и Лознице заплењен највећи арсенал оружја у последњих неколико година – пронађена је 21 цев скупе израде.

Он је навео да надлежни органи раде на томе да виде са којом криминалном групом је то било повезано, и за које намене је то било припремано.

“Јуче смо у рејону Шапца и Лознице запленили 21 цев, већи део дугих цеви, скупе израде, има снајпера, оптичких нишана. Наши органи, БИА и МУП, раде на томе, видећемо са којом криминалном групом ће то бити повезано, то је највећи арсенал који је до сада пронађен. То је радила шабачка полиција, сада ће радити и централни органи власти”, поручио је председник Србије.