Прочитај ми чланак

Вучић и вакцине: Хуманиста на туђ рачун

0

Александар Вучић је предао данас премијеру Северне Македоније, Зорану Заеву, први контингент вакцина који Србија донира тој земљи. На граничном прелазу Табановци Заев је дочекао Вучића, који му је уручио 4.680 вакцина "Фајзер". Ова вест је изазвала бројне коментаре на друштвеним мрежама.

– Донели смо 4.680 вакцина, то је у првој фази. Мислим да је то лепа вест за нашу браћу – рекао је Вучић, додавши на енглеском рекао да се прави пријатељи познају у невољи: „Friend in need is a friend indeed“.

Заев је изразио захвалност и рекао да је то „драгоцен чин“ солидарности државе и грађана Србије.

Вучић предао вакцине Македонцима и обећао 10.000 динара

– То је комшијска пружена рука, подршка и прва помоћ Македонији, док не стигну вакцине које је поручила – рекао је Заев и додао да је то порука братства и пријатељства.

Вучићево глумљење солидарности и хуманости, наишло је на оштре критике на друштвеним мрежама:

– Боже, какав је то човек. Од уста је одвајао да би Македонија добила вакцине. Од наших уста, наравно. Ал’ то и није вазно – сматра Грађанин.


– Заиста не видим како нас је то Северна Македонија задужила да би им поклањали вакцине које су и нама преко потребне – пита се Александар Антонић.


– Дели наше вакцине плаћене нашим новцем из буџета грађана Србије. Глуми хуманисту на туђ рачун! Дај из свог џепа и татиног? Немам ништа против, само ако ме сећање служи Македонија је признала ,,Косово“. И гласала за пријем ,,Косова“ у УНЕСКО! Јебеш такве пријатеље – мишљења је Ван Хелсинг.

– Вучић поклонио Заеву вакцине, заузврат С. Македонија ће укинути признање тзв. Косова. Шала мала, то је то. Очекујем врло брзо да Македонија на неком међународном форуму подржи тзв. независно Косово. Мазохизам – констатује Грунф.


– Македонија је признала Косово, Вучић шаље вакцине Македонији. Па што јој не помогне ЕУ и УСА – написао је Квизац Хадерак.

– Док хиљаде грађана Србије још увек чекају да приме Фајзерову вакцину, Вучић те вакцине, мимо председничких овлашћења, поклања Македонији. Рејтинг је једино о чему тај човек брине – сматра професор Бодин Старчевић из ДС.

– Вучић прво каже да је у свету прави „рат“ за вакцине, па потом С.Македонији поклони контигент вакцина,што је хумано. Али не да кинеске којих имамо у великом броју, већ Фајзер које једва и да имамо. Док ми чекамо да добијемо Фајзер и не добијамо позив, он их дели около. То је та брига – каже Милош Хинић, председник ИО ДС Врачар.