Прочитај ми чланак

Вучић и Палма заједно у Јагодини, Тепић „не слути“ на добро у даљем поступку

0

Тужилаштво у Краљеву прикупља податке, а јавност чека одлуку да ли ће покренути истражни поступак против Драгана Марковића Палме ког је пре два месеца Мариника Тепић оптужила за подвођење малолетница. Марковић данас у Јагодини, у друштву председника Србије Александра Вучића. Повод је отварање фабрике ауто делова, али да ли се тиме послала порука и тужилаштву?

Ускоро ће срећу и добро расположење и госту и домаћину на отварању немачке фабрике у Јагодини покварити једно новинарско питање.


Н1: Добар дан председниче, Милан Никић, Н1. Да ли овим заједничким појављивањем шаљете поруку истражним органима како да воде истрагу?

Јер скоро ће два месеца откад је Драгана Марковића Мариника Тепић отпужила за педофилију, и исто толико колико се по националним телевизијама брани сам, док његови коалициони партнери мудро ћуте.

„Уколико је за било шта крив, он ће итекако да одговара и нико га неће штитити, нити ћу га ја штитити нити неко други. Само немојте да полазите од презумпције његове невиности“, рекао је Вучић.

Вучић је отишао пре него што је Марковић одговорио на питања новинара, а Марковић му је рекао „Идеш“. Онда су се и срдачно руковали.

И тако оде председник, али наводно, неће далеко. Или му је досадно или већ зна шта ће Палма рећи. А и ко не би знао. Јер упорно понавља да није крив, да Мариника лаже, да је Ђиласова радница и да је Ђилас насилник.

„И сад ви питате председника да ли је наше заједничко појављивање то да ме он брани? Не треба нико да ме брани, ја сам се сам пријавио. Ја сам човек домаћин, породичан, и они су изабрали мене зато што ја кад говорим у парламенту то има одређену тежину“, рекао је Марковић.

Али нема веће тежине од оне кад се појавите у друштву председника Србије, уверена је Мариника Тепић. И то у најосетљивијем тренутку кад се очекује да Тужилаштво одлучи да ли ће покренути истражни поступак или не.

„Ја дубоко верујем да је ово порука тужилаштву. Да је појављивање Вучића с Палмом директна порука Тужилаштву које је сада као запета пушка, то нам је свима јасно“, истакла је Тепић.

И зато слути да „пушка можда неће ни опалити“.

„Ја заиста сада слутим да је Тужилаштво у наредним данима било спремно да пређе у истражну фазу. Да то није тако, сигурна сам да се Вучић данас не би појавио с Палмом у Јагодини“, казала је Тепић.

Да ли су слутње потрпредседнице Странке слободе и правде оправдане, знаћемо врло брзо. Уђе ли се у истражни поступак, тужилаштво би могло да има пуне руке посла, јер – тврди Тепићева – свакога дана има нова сведочења против Марковића