Прочитај ми чланак

Вучић: Хоћемо ли са Америком? Хоћемо ли са онима који ће да нас униште? (ВИДЕО)

0

Док је био под патронатом "политичког оца", Војислава Шешеља, док дете није порасло и осамосталило се, како се дао изразити Вучићев "други родитељ", Томислав Николић, актуелни председник Србије је оштро говорио о политици САД према Србији, која, према његовим речима, има за циљ да нас уништи.

– Хоћемо ли да идемо са САД? Хоћемо ли да идемо са онима који хоће да нас униште? Са онима који су убијали овај народ? Са онима који су рушили мостове? Да ли то неко покушава да их амнестира? Они хоће да нас терају да ми чекамо на травњацима америчке амбасаде, понесемо чешаљ и огледалце од куће, да се лепо улицкамо пре него што нас шеф или шефица, амерички отправник послова или неки нижи службеник позове да уђемо унутра да нам поделе задатке. Некакви Гелбарди, некакви Добинси итд… – рекао је Вучић и наставио:

Тако хоће да нас натерају да се понашамо, е нећемо. Ми хоћемо да сарађујемо са онима које ти исти Американци бомбардују, које Американци убијају. Хоћемо да сарађујемо са тим народима, са тим државама и са таквим прогресивним политичким партијама – изјавио је својевремено Александар Вучић.

Међутим, по животној филозофији Вучића „све за власт, власт ни за шта“, сада дувају неки нови ветрови и Американци „преко ноћи“ постају наши стратешки партнери, без којих Србија не може.

Да је од идеологије српског национализма до идеологије глобализма под хегемонијом САД веома танка линија, доказ је политички лик и дело Александра Вучића.