Прочитај ми чланак

„Вучић хоће да угаси Србин инфо јер га не контролише ни он ни БИА“! (ВИДЕО)

0

На протест подршке и одбране "Србин инфо", испред телевизије "Хепи", дошао је велики број опозиционих лидера, а између осталих и лидер покрета "Ослобођење" Млађан Ђорђевић, Мирослав Паровић (народни слободарски покрет), Ђорђе Вукадиновић, Срђан Ного, Дамњан Кнежевић (Народне патроле) , Младен Обрадовић (Образ), а подршку протесту су дали и Бошко Обрадовић, чланови Двери, председник Покрета за Преокрет Јанко Веселиновић, као и чланови Странке слободе и правде Драгана Ђиласа.

– Нисам имао дилему да ли да дођем и да подржим Србин инфо и Дејана Петра Златановића, као и све слободне медије. Дејан је толико пута био у ситуацијама када је било густо, када нико други није снимао. Увек је извештавао и о онима који му се политички не допадају. И то су вредности и слобода мишљења које и ја ценим.

Свако ко штрчи – смета. Свако ко преноси нецензурисану истину боде очи. Суштина напада на Србин инфо није случајан. И ја сам добијао претње смрћу и пролазио кроз нападе на НСПМ. Бојим се да ово није последњи повод који нас је окупио у одбрани слободних медија. Нажалост, овакавих ствари и оваквих напада ће бити још – рекао је Ђорђе Вукадиновић.

Лидер Слободара Мирослав Паровић је нагласио да је „Србин инфо“ један од најутицајнијих и најпошетнијих медија у Србији.

– Постоји истраживање по којем је Србин инфо по утицају престигао неколико телевизија са националном фрекфенцијом. О томе сам говорио још у време ванредног стања. Најавио сам да ће Србин инфо имати проблема због тога.

По последњем истраживању, портали имају удео од 26 одсто медијског тржишта, где је „Србин инфо“ најјачи. То је изазвало зебњу код Вучићевог режима, који неће презати од тога да уништи овај канал и сајт. Ово је један од ретких канала који није под контролом Вучићевог режима и под контролом БИА. Они контролишу разне Јутјуб канале, где се јавност слуђује ванземљацима и осталим глупостима – истакао је Паровић.

Шта је још изјавио о стању медија у Србији др Драган Петровић, погледајте у видео прилогу.