Прочитај ми чланак

Вучић: Грчевито тражимо решење, али га тренутно не видимо

0

aleksandar_620x0(Новости, РТС)
Србија мора да буде спремна на тешке компромисе, али никако не може да прихвати своје укидање – поручио је први потпредседник Владе.

Пrvi потпредседник Владе Александар Вучић изјавио је за ”Новости” да је осма рунда дијалога у Бриселу била веома мучна и да државно руководство сада разматра редослед даљих корака. Он је, одмах после састанка државног врха одржаног по доласку српске делегације из Брисела, поручио:

– У овом тренутку заиста не видим решење, али га грчевито тражимо. Србија мора да покуша да добије датум за почетак преговора са ЕУ и да буде спремна на тешке компромисе, али никако не може да прихвати своје укидање – поручио је први потпредседник.

Гостујући на РТС Александар Вучић је изјавио да је Србија у драматично тешкој ситуацији, јер је принуђена да бира између две тешке ствари – прихватања веома лошег плана за Србе на северу КиМ или одбијања да потпише споразум са Приштином.

Према његовим речима, план који је Београду понуђен је веома лош за наш народ, а истовремено је и непостизање споразума с Приштином веома лоше за нашу земљу, јер би непостизање споразума практично значило затворена врата Србији у свету и мање новца.

– Морамо да нађемо заједнички језик са западним силама – рекао је Вучић и истакао да је велико питање да ли ће се у томе успети.

Вучић је рекао да је Србија „између чекића и наковња“ и „пред немогућом мисијом“ и да је веома важно да се одлука која ће бити донета, ако је могуће, донесе јединственим ставом политичких актера у земљи.

– Шта год да урадимо свако од нас носиће тежак терет – нагласио је Вучић. – Најпоштеније је то што смо се вратили да кажемо народу о чему је реч. Ми нисмо ишли у Брисел да се додворавамо било коме, ишли смо да представљамо наш народ и земљу и посао нам је да кажемо какве су последице прихватања или одбијања.