Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ГРАЂАНИМА ПРЕДЛАЖЕ да се разграниче са здравим разумом

0

Први потпредседник Народне странке Мирослав Алексић изјавио је јуче у Крушевцу да би прихватање предлога о „разграничењу“, о којем говори председник Србије Александар Вучић, представљало прихватање „разграничења са здравим разумом“ и оценио да градјани Србије не подржавају такву политику.

„За градјане Србије, за Српску православну цркву, за друштво у целини, Косово и Метохија јесте део идентитета српског народа од кога се не можемо ’разграничити’. То би било разграничење са здравим разумом“, рекао је Алексић током акције Народне странке „Један потпис мења све“, која се и овог викенда спроводи у више од 15 градова Србије.

Алексић је додао да би прихватање „разграничења“ значило разграничење самих од себе, добровољно отписивање своје историје, будућности и људи на Косову и Метохији, светиње српског народа.

„То је апсолутно неприхватљиво и управо је то порука коју из Крушевца, Лазаревог града, кроз акцију ’Један потпис мења све’ Вучићу јуче шаљу и градјани Крушевца“, рекао је Алексић.

Он је додао да, уз градјане, и црква Лазарица, манастир Љубостиња, споменик кнезу Лазару у Крушевцу и споменик кнегињи Милици у Трстенику, шаљу својеврсну опомену свима који јуче желе да „распродају, крчме и разграничавају“ Србију.

Алексић се осврнуо и на услове у којима јуче живе и раде градјани Крушевца, некада града индустријских гиганата.

„У Крушевцу, који је био индустријски гигант, град инжењера, јуче градјанима говоре како би требало да буду срећни што у фабрици за плетење каблова раде за 200 евра. То није срећа, то је понижавање градјана, то је претварање Србије у земљу јефтине радне снаге, то је ’драње коже са ледја градјана’ и распродаја Србије. Од такве власти, од оне која тако третира градјане Србије, могло се и очекивати да ће Косово и Метохију третирати само као парче земље које служи као улог у трговини за опстанак на власти“, рекао је Алексић.

Акцију „Један потпис мења све“ покренула је Народна странка са циљем прикупљања потписа градјана против споразума којим би Србија омогућила самопроглашеном Косову чланство у УН и тиме признала независност своје покрајине.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!