Прочитај ми чланак

Вучић: Добро је, вакцинисали смо све мигранте, у Србији нема криминала ВИДЕО

0

Председник Александар Вучић састао се данас са комесарком Европске уније за унутрашње послове и миграције Илвом Јохансон.

Председник и европска комесарка су у Председништву Србије разговарали о Уговору о подршци ЕУ у управљању миграцијама – другој фази за унапређење прихватних капацитета, услуга заштите и приступа образовању.

Тај уговор су у њиховом присуству потписали министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић, шеф Делегације ЕУ у Србији амбасадор Сем Фабрици и представница Међународне организације за миграције (ИОМ) у Србији Лидија Марковић.

Вучић је после састанка казао да је било разговора о многим темама и истакао да је нашој земљи додељено 11 милиона евра. Говорећи о мигрантима, председник Србије је истакао да је наша земља захваљујући залагању радника успела да вакцинише све мигранте.

„Захвалан сам што је тај новац дат Србији“, казао је Вучић после потписивања споразума.

Вучић се осврнуо на борбу против организованог криминала, и истакао да наша земља мора да уради још много тога.

„Када ћемо бити награђени, није на нама“, казао је Вучић.

Он је казао да наша земља има обавезу да брине о расељенима и истакао да тренутно има 3.977 људи у прихватним центрима, троструко мање него што је било у неким периодима.

„Ми смо спремни да разговарамо о свим нашим обавезама, у спречавању илегалних мигратана, али цивилизовано и показивањем солидарности према онима који траже бољи живот. Таквих сам се глупости наслушао… Ми морамо да помогнемо тим људима и наша је обавеза да их третирамо као људе и да бринемо о њима“, каже председник Вучић.

„Да покажемо гостољубиво лице Србије“, казао је председник Србије и захвалио се на издвојеном новцу.