Прочитај ми чланак

Вучић: До нове године истрага још две спорне приватизације

0

Две истраге су завршене, ушли смо у истраживање треће и очекујем да још два предмета до нове године буду завршена, рекао је потпредседник владе

Од спорних приватизација које се налазе и на списку ЕУ до сада је завршена истрага у две, испитује се још једна, а до нове године требало би да буде спроведена истрага у још две спорне приватизације, изјавио је први потпредседник Владе Александар Вучић, али није прецизирао о којима је реч.

„Две су завршене, ушли смо у истраживање треће и очекујем да још два предмета до Нове године буду завршена, односно да тужилаштво може да предузима одређне радње“, рекао је Вучић, на питање посланика СНС Драгана Шормаза докле се стигло у истрази у спорним приватизацијама.

Будући да је Шормаз питао и шта се дешава са „Сартидом“, Вучић је рекао да је истрага при крају и да ће надлежни органи у скорије време моћи да предузимају мере из делокруга рада и обавесте јавност о томе.

Што се тиче Железаре“, Вучић очекује да ће се с једном од највећих руских компанија постићи договор и на тај начин обезбедити будућност и том предузећу и Смедереву, а да влада више неће морати да издваја значајна средства као до сада.

Он је подсетио да је формирана радна група која се бави тим питањима и спроводи истражне радње на расветљавању приватизација на које је указивао Савет за борбу против корупције и Верица Бараћ, а и ЕУ на основу анализа Савета.

Вучић је рекао да се кренуло баш са тим приватизацијама да нико не би могао да каже да надлежни органи арбитрарно приступају избору предмета.

„То су сложени, комплексни и обимни предмети и није лако брзо урадити и испитати све чињенице“, рекао је Вучић.

 

(Танјуг)