Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ-ДИНКИЋ: Од претњи робијом до коалиције (ВИДЕО)

0

Ако се игде најбоље види суштинка природа личности Алекандра Вучића и карактер његове власти, онда је то однос према Млађану Динкићу, бившем гувернеру НБС, министру финансија и лидеру УРС - од претњи дугогодишњом робијом због "криминала којим је ојадио Србију" до коалиције и постављања Динкића на високе позиције у пирамиди власти.

Овако је Вучић говорио о Млађану Динкићу док је седео у опозиционим клупама:

– Г. Динкићу, погледајте се у огледало, па, у односу на Вас, Хитлер је Монализа, какав сте Ви фашиста и чиме се Ви бавите – 10. мај 2004. године.

– Најгоре сте лопуже на кугли земаљској, које су се икада игде појавиле – 18. фебруар 2005.

– Донели смо данас да вам покажемо дрес (робијашко одело) који ће Млађан Динкић да носи. Поклањам га господину министру – 8. јун 2006.

Међутим, ово није била препрека Вучићу, да 2012. године, склопи коалициони договор баш са Млађаном Динкићем и постави га опет у министарску фотељу. Но, када је видео да му Динкић квари рејтинг, Вучић га је поставио у Комитет Владе за сарадњу са Уједињеним Арапским Емиратима.

Тужилаштво за организовани криминал је 2016. године, донело одлуку о обустави истраге против Динкића, оптуженог за злоупотребе службеног положаја у доба док је био гувернер НБС.

Сви кључни људи из Динкићевог окружења данас заузимају високе положаје у власти: Татјана Динкић, супруга Млађана Динкића је секретар Преговарачке групе за економске односе са иностранством у склопу процеса приступања ЕУ; Зорана Михајловић, поред тога што је лобиста и члан Ист-Вест бриџа – Трилатералне комисије за Србију, стари је кадар Г17 још из доба Мирољуба Лабуса, док је чувени Ивица Којић, шеф кабинета Динкића, сад шеф кабинета Александра Вучића.