Прочитај ми чланак

Вучић: Демонстранти испред Скупштине су терористи, биће похапшени!

0

Грађани не би требало да се превише секирају због протеста, не зато што нам насилници нису нанели велику штету, већ зато што је коначан исход јасан и недвосмислен, поручио је вечерас из Париза председник Александар Вучић.

„Исход је јасан и недвосмислен, насилници ће бити поражени, добар део похапшен и мораће да одговарају за све што су починили, у то нема сумње“, рекао је Вучић.

Вучић је, у изјави за ТВ Пинк, казао да је српска делегација у Паризу вечерас имала важну вечеру и да се сутра враћа у Београд, да људи знају да ће бити у Србији и да се „не секирају превише“.

Председник је истакао да су прекјуче, јуче, и данас све маске пале.

Указао је да се полиција вечерас потпуно склонила, И није могао нико нигде ни да их примети.

„Онда су почели да се туку између себе десницари и левицари, фашисти и антифашсти. Када је дошло до међусобне туче И обрачуна, изболи су се. Онај који је убо другог се уплашио И затражио помоћ полиције, а потом је И други, избодени, дошао до полиције, која му је помогла. То су сви они који су данима тукли полицајце, гађала свиме И свачим. Полиција је ухапсила И једног И другог, омогућила медицинску помоћ“, објаснио је он.

Вучић је казао да су се међусобно потукли један екстремни десничар И екстремни левичар.

На констатацију да се нож не носи ако се не жели насиље, Вучић је казао „па нису ножеве носили да би лепили сличице са фудбалског Светског првенства“.

„Долазе свако вече да би неког напали И тукли ножем“, указао је он.

Вучић је рекао да је полиција деловала вечерас тек када су насилници дошли до врата Скупштине, како би заштитили државну институцију.

„Полиција се склонила сасвим, али они гађају бакљама, руше ограду… Када су дошли до врата, тек тада је полиција реаговала.

Коментаришући хапшење сина Петра Шкундрића, Вучић је рекао да не мислим да то може да има везе с Ивицом Дачићем.

„То је тајкунско дете, има пара колико хоће“, рекао је Вучић.

Коментаришући демонстрације Вучић је истакао да је у питању „чист тероризам“. „Поносан сам на Србију која трпи“.

Он је захвалио и полицајцима који трпе терор, бакље, који морају да трпе по сат времена напад на полицију. Вучић се захвалио и министру полиције Небојши Стефановићу који овох дана пролази кроз најтежи период у животу.

Држава ће победити, победићемо насилнике и тајкунску политику, истакао је председник Вучић. „Та пристојна Србије ће победити“.

Упитан шта је црвена линија, Вучић је рекао да је црвена линија угрожавање институција и животи људи.

Вучић је изјавио је да је 95 одсто грађана Србије против оног што се дешава испред Скупштине Србије, као и да нико нормалан то не подржава.

„Нико нормалан није за то“, нагласио је Вучић .

Каже да поједини бивши посланици инсисттирају на насиљу, јер за пет месеци неће више имати плату коју отимају од народа.

„Па, морају најгоре ствари да раде, не би ли их Бог случајно погледао и тако да дођу на власт. Нико неће доћи насиљем на власт, већ само изборима“, поручио је Вучић.

Замолио је људе да не иду на демонстрације, јер ће сви, каже, па и тај тајкунски син који је вечерас ухапшен, доћи у болницу због короне.

„Наши лекари не могу да издрже, немамо више болнице. Ко Бога вас молим – немојте то да радите“, поручио је председник.

Упитан д али ће догађаји у Србији утицати на формирање нове Владе Србије, Вучић је рекао: „Ово ће ме натерати да пожурим“.