Прочитај ми чланак

Вучић да одмах крене да спроводи закључке Савета за националну безбедност!

0

Познато је да после сваког помпезног историјског НЕ које свако мало Вучић изриче у директним преносима на свим телевизијама следи пристајање на све и свашта, али далеко од очију јавности. Због тога је важно да у овом тренутку српска јавност инсистира на спровођењу закључака који су усвојени на Савету за националну безбедност.

Једна од најважнијих усвојених тачака је потпуна доследност у спровођењу принципа војне неутралности. Ово значи да би Александар Вучић као врховни командант морао да тражи да се затвори НАТО војна канцеларија за везу у Београду. Ова канцеларија се налази у згради Министарства  одбране Републике Србије и потенцијално би могла да буде искоришћена у украјинској кризи, па тако власт има обавезу да такву опасност унапред отклони.

Оно што је такође важно за рећи, да је јурећи рејтинг и саветујући се само са стручњацима за кампање Вучић без потребе изашао са ставом којим је хтео да задовољи и САД и Русију. На овај начин је испуцао џокера из рукава који је могао да буде искоришћен када криза у Украјини буде доживела кулминацију, а самим тим и притисци на државе да се одређују и сврставају.

Мирослав Паровић, Народни слободарски покрет