Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ЧАСТИ Запосленима у МУП-у слободан дан ако доведу пет људи на скуп

0

Демократска странка саопштила је данас да има доказе да се запосленима у Министарству унутрашњих послова (МУП) обећава слободан дан ако доведу још пет људи на отварање фабрике Леони у Краљеву, коме ће присуствовати председник Србије Александар Вучић.

У саопштењу ДС је навела да је дошла у посед конверзације у коме особа запослена као техничко лице у МУП позива познанике да дођу на данашње отварање фабрике Леони, како би добила слободан дан.

Printscreen

Особи, чије име је познато ДС, дат је задатак да достави Српској напредној странци списак од бар пет имена са бројевима њихових телефона, а који ће доћи на скуп, наводи се у сапштењу и додаје да је ДС спремна да те доказе, на захтев МУП, достави надлежним органима.

Потпредседник ДС Миодраг Гавриловић рекао је да такав притисак није ништа друго него једна врста насиља, које у Србији институционализовано – било да је реч о психичком, физичком, директном или индиректном, као и потврда да у Србији тренутно нема услова за фер изборе.

Гавриловић је позвао све грађане да се одупру оваквим притисцима, а уколико их и након тога режим буде малтретирао – ДС ће им пружити правну и сваку другу врсту помоћи.