Прочитај ми чланак

Вучић буквално убија Србију: Планира да електромрежу да у концесију!

0

Шта се крије иза најновији потеза режима Александра Вучића открива др Мирослав Паровић, лидер Народног слободарског покрета:

Тајно ангажовање норвешке консултантске компаније, Rystad Energy има за циљ неколико ствари:

FOTO: Youtube

1. Анализа проблема енергетског сектора републике Србије, али тако да релевантни подаци о стварном стању остану тајна за домаће стручњаке и јавност. Тиме се онемогућава српска јавност да има увид у стварно стање које је на ивици катастрофалног.

2. Усвајање нове стратегије развоја енергетског сектора без учешћа домаће стручне јавности и надлежних државних институција. Разлог за овакав приступ лежи у плану Александра Вучића да препусти читав енергетски сектор иностраним партнерима из држава чланица НАТО пакта.

3. Припрема преосталих домаћих енергетских компанија за брзу приватизацију. У том погледу прва на листи је електромрежа у Србији (и пренос и дистрибуција) која ће бити понуђена на концесију по моделу којим је Аеродром Београд дат страној компанији. Овај модел се показао као погодан јер омогућава људима блиским са власти да реализују своје приватне аранжмане и интересе са оним ко је добио права на концесију.

Јавност у Србији треба да зна да је тренутно на сцени стварање новог глобалног енергетског поретка и да се дугорочна политичка кретања одређују у односу на то питање. Алексанар Вучић је на челу корумпиране и криминализоване власти чији је једини циљ заштита личног богатсва и у том погледу су спремни да жртвују сваки национални интерес. Због тога је неопходно да пре свих, свој глас дигну људи из струке како не би дошли у ситуацију да нечињењем убрзо буду стављени пред свршени чин.