Прочитај ми чланак

Вучић: Брнабић кандидат за премијера, Вучевић и Мали потпредседници…

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је мандатар за састав нове Владе Србије Ана Брнабић.

– Одлука је била компликована и сложена – рекао је Вучић и додао да ће сва три кандидата за председника владе бити важни чланови владе.

– Ана неће бити четири године председник Владе, доћи ће до промена у Влади у 2024, али је веома важно да она остане председник Владе, да неко ко је искусан и ужива велико поверење може то да ради у овом тренутку – рекао је Вучић.

Вучић је рекао да ће Ивица Дачић имати још значајнију функцију, те да ће Милош Вучевић и Синиша Мали бити потпредседници владе.

– Ивица Дачић ће такође имати важну функцију, имаће и функцију координатора служби безбедности. Синиша Мали, у ког имам огромно поверење, биће један од потпредседника Владе, по ономе што сам могао да закључим на састанку Председништва странке – рекао је Вучић.

На основу уставних овлашћења, председник Републике предлаже Народној скупштини кандидата за председника Владе, пошто је саслушао мишљења представника изабраних изборних листа.

Парламентарни избори у Србији одржани су 3. априла 2022.

Скупштина Србије конституисана је 3. августа, када су посланицима потврђени мандати, а рок за формирање Владе Србије истиче 90 дана од дана конституисања скупштине, односно почетком новембра.