Прочитај ми чланак

Вучић „бранио Косово“ у ципелама од 1.800 евра (ФОТО)

0

Председник Србије Александар Вучић говорио је током претходне вечери о француско-немачком споразуму на чијој имплементацији је Србија спремна, како је рекао, да ради. Поред приче о овој теми, посебну пажњу гледаоца привукле су ципеле које је носио на конференцији. Наиме, ципеле истог изгледа и боје, практично идентичне, коштају више од 1.800 евра. Како их је "најсиромашнији" председник на свету набавио - питање на које прецизан одговор имају само запослени у Председништву и сам Вучић.

Преседник Србије познат је, према сопственим тврдњама, као страствени љубитељ моде из фундуса, па стога није реткост видети га у џемперима од по неколико стотина евра, скупоценим сакоима и ципелама.

На јучерашњој конференцији за медије, Вучић се појавио у ципелама које су корисници друштвених мрежа одмах пронашли у једном онлајн шопу, а цена је права ситница – свега 1.860 евра.

Да ли је заиста председник пазарио ове скупоцене ципеле или су и оне део фундуса у ком се налазе „јефтини“ комади гардеробе и јефтина обућа, зна само Вучић.

Чињеница је, међутим, да ово није први пут да се лидер напредњака појављује у атрактивним комадима гардеробе.

Његове омиљене „Зегна“ патике коштају тричавих 60.000 динара, док су сакои вишеструко скупљи. На једном јавном наступу недавно је носио јакну идентичну оној марке “Лоро Пиана” која се не може купити испод 2.500 долара.

“Лагали су да ми џемпер кошта 400 евра, а кошта 55. Мени сакое дају из фундуса, или ми сашију, пошто сам габаритан. Не коштају колико кажу, него много мање”, рекао је својевремено Вучић о скупим оделима која носи.

Фото: Printscreen

 

Шта је рекао Вучић о Косову

Александар Вучић рекао је на конференцији за новинаре у Председништву Србије да је француско-немачки план „није више само план тих земаља, већ много више“. Он је истакао да је тај план постао нови преговарачки оквир, иако то још увек није саопштено.

„Плашим се да нико није хтео да говори о околностима и оним са чим се Србија суочава. Увек је лако да пронађете безброј замерки, а у овом папиру није лако пронаћи било шта са чиме бисмо били одушевљени, напротив“, рекао је Вучић.

„Они су дошли да нам предоче свој план и оним што су они ставили на овај папир, без икакве кривице Србије. Ништа нисмо урадили никоме. Они су дошли и показали план, а затим су 13. децембра све земље чланице прихватиле тај план и пет земаља које нису признале независност“, рекао је Вучић.

Вучић је оценио да су промењене геополитичке околности и да је „велика нервоза“.

„Европа је заправо у рату, шта год они говорили. Нема толерисања било каквих искакања у политичком смислу“, рекао је председник Србије.

Шта Вучић тврди, шта су последице

„Дошла је ‘петорка’, представници ЕУ, Немачке, Француске, Италије и САД и на том састанку друга реченица која ми је саопштена је ‘морате да прихватите овај план, а ако га не прихватите, јер ми сматрамо да он мора бити прихваћен суочићемо се са прекидом процеса европских интеграција, повлачењем инвестиција, свеобухватним мерама у политичком и економском смислу која ће нанети велику штету Србији’“, рекао је Вучић.