Прочитај ми чланак

Вучић би нову фарсу: Повлачи се из СНС, оснива покрет и расписује ванредне изборе?

0

Велеиздајник Александар Вучић је најаву да ће се повући и вођење државе препустити "паметнијима" искористио за скретање пажње са Косова на себе. Он је „запретио“ својим страначким колегама да ће се повући, ако неко мисли да може и уме боље. Рекао је да се и ако народ одбије преговоре и ако неко мисли да треба да економски уништимо земљу, он вођење препустити паментијима од себе.

Тако је, чини се, своје гласаче, ставио пред избор ја или Србија, што ће с једне стране напредњаке хомогенизовати у жељи да он остане на челу странке и државе, а с друге стране његове (приглупе) бираче и део грађана, могуће, навести на мишљење да је ситуација заиста озбиљна када је он спреман на тако велику жртву, те да је ипак боље ставити интересе државе испред личних и прихватити оно што се пред Србију ставља и њега сачувати као лидера.

То би могао да буде сценарио у којем Вучић иде у правцу потписивања споразума са Косовом под окриљем међународне заједнице и за то добија оснивање непотребне Заједнице српских општина под законима тзв. Косова. Једина њена сврха је да замаже очи приглупом делу јавности како је „нешто добио“.

С друге стране, своје повлачење са места председника Вучић је подсетимо најавио прошле године с образложењем да ће то учинити како би Србији купио још шест или девет месеци, односно ако би се Србији наметало неприхватљиво и понижавајуће решење за косовски проблем. Зато ни овај сценарио не би требало искључити, иако сада не изгледа да је Вучић на то спреман, сматра лист Данас.

Могуће је и да ће Вучић ову ситуацију искористити за повлачење не са места председниак државе, него са места СНС, што је већ више пута најављивао. А онда ући у стварање такозваног покрета Србије, који је такође више пута најављивао, а са којим ће изаћи на изборе тражећи подршку народа за тешке одлуке и потпис на француско-немачки план одложити на неко време.

Изборима, које би наравно покрао, Вучић би као добио легитимитет за тешке одлуке. Наравно, он може без проблема да издиктира и резултате референдума, али би то ипак ишло мало теже с обзиром на то да би и гласачи СНС већински били против издаје Космета.

Најава премијерке Ане Брнабић да ће се грађани на крају изјашњавати, не мора нужно да значи референдум. То могу бити и избори, преноси лист Данас.

Ипак, поставља се велико питање да ли ће глобалисти, којима Вучић служи, њему и дозволити нову представу. Шансе за тако нешто су минималне по сазнањима портала Србин инфо.