Прочитај ми чланак

Вучић белгијском министру спољних послова: Србија никада неће да укине саму себе

0

Vucic12w(Танјуг, Факти)
Први потпредседник Владе Александар Вучић састао се данас са Дидијеом Рејндерсом, потпредседником Владе и министром спољних послова Белгије.

Вучић је нагласио да је Србија спремна да испуни одлуке из закључака Европског савета као и на наставак дијалога са Приштином, у циљу изналажења дугорочног и спроводивог решења, али да Србија никада неће прихватити сопствено укидање.

„Неопходно је да се окренемо модернизацији земље и изградњи будућности, као и стварању повољне климе за стране инвестиције. Важно је побољшати економску сарадњу, уз што веће присуство белгијских компанија на српском тржишту“ нагласио је потпредседник српске Владе.

Током разговора Рејндерс је истакао да Белгија у потпуности подржава да Србија што пре добије датум за почетак преговора о чланству и нагласио да Белгија и ЕУ морају да буду сигурне да Београд може да реши проблеме са Приштином.

Саговорници су закључили да су билатерални односи две земље на високом нивоу, али да постоји простор за даље унапређење, кроз потписивање споразума и кроз јачање парламентарне сарадње.