Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ АТЕРИРАО: Србија није близу ванредног стања

0

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас у Сарајеву да мисли да нисмо близу ванредног стања, које су захтевали чланови медицинског дела Кризног штаба.

“Не мислим да смо близу ванредног стања. Добио са податке јутрос у осам, али не могу сад, када завршимо могу да вам дам податке, али тек од 10 сати могу да кажем да је репрезентативни узорак”, рекао је Вучић и додао:

Tanjug/Instagram buducnostsrbijeav

“Замолићу Владу, Ану и министра финансија, са министром здравља сам већ разговарао да изградимо још једну ковид болницу на територији северне Србије, дакле у околини Новог Сада. Да бисмо могли да располажемо још већим капацитетима. Ми тестирамо много измеђђу 15 и 20 хиљада људи дневно, зато мислим да имамо нижу стопу смртности него друге земље у окружењу. Нешто нам спорије расте него у новембру и децембру и то је само захваљујући вакцинацији. Данас је 530 хиљада људи ревакцинисано, а данас и сутра укупно милион вакцинисаних. Верујем да ћемо у петак доласком нових 500.000 вакцина те проблеме моћи да сузбијемо, али морамо да будемо дисциплинованији и лекари и епидемиоолози су у праву када то кажу”.

Председник Србије је рекао да неће да нагађа, јер ће Влада да одлучује.

“Сви се понашамо неодговорно, али и људи су сити, људи траже решење, хоће да раде, морају да раде”.