Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ Ако сте платили струју више него што је очитало бројило, вратићемо вам новац

0

Вучић је претходних дана добио чак 104 писма грађана који су се жалили на велике рачуне за струју.

Фото: Танјуг - Сава Радовановић

Фото: Танјуг – Сава Радовановић

Вучић је претходних дана добио чак 104 писма грађана који су се жалили на велике рачуне за струју.

Премијер Србије Александар Вучић сазвао је конференцију за новинаре за данас у подне. На почетку обраћања осврнуо се на наставак преговора с Приштином, као и на високе рачуне за струју.

12:27 Премијер се поново осврнуо на ситуацију са српским возом.

– Неки су желели да провоцирају сукоб, ја сам срећан да смо то избегли јер је наш приоритет мир. О томе и желим да разговарамо у Бриселу. Захвалан сам Федерики Могерини јер је показала колико је заинстересована за нашу земљу и цео Балкан – изјавио је премијер.

12:20 Премијер се вечерас састаје са Денисом Звиздићем, председавајућим Савета министара БиХ. На састанку ће се разговарати о заједничкој будућности Србије и Босне и Херцеговине.

12:15 Премијер је најавио да ће здравство бити кључна тема којом ће се бавити у 2017. години. Креће се са обновом клиника.

Реконструкција Тиршове и изградња Тиршове 2, затим почетак изградње нових клиничких центара у Београду и Новом Саду, Крагујевцу, само су део онога што ће се радити у здравству ове и наредних година, а што је најавио премијер.

Како је рекао, у претходној години је набављено 85 амбулантних возила, 140 домова здравља је обновљено, купљени су гама ножеви, акцелератори, обезбеђен бесплатан епидурал за породиље у Нишу…запосљено хиљаду лекара и сестара.

– Све медицинске сестре неће имати умањену плату, него већу него икада. Ове године ћемо им то повећавати. Запослили смо у последње време 1000 лекара и сестара, и са тим ћемо такође наставити – рекао је Вучић.

12:10 Вучић је претходних дана добио чак 104 писма грађана који су се жалили на велике рачуне за струју.

– Покушавам да пронађем праву истину. У реду је да рачуни буду увећани, али немогуће је да буду увећани уа 100 или 100 одсто. Установили смо неправилности у раду Електродистрибуције Србије. Звао сам директора ЕПС-а Милорада Грчића на разговор. Биће спроведена истрага. Грађани који су платили више од онога што је могло да се очита, тим људима ће новац бити враћен, односно, за толико мање ће платити следећег месеца – рекао је Вучић.

12.00 У уторак следи наставак преговора са Приштином под покровитељством високе представнице Федерике Могерини. На састанак ће овог пута ићи и председник Томислав Николић, додао је премијер, наводећи да ће верује да ће приштиснка страна довести своје највише представнике.

– Надам се да ће бити довољно разума да се никада више не понови довођење борбеног оруђа и оружја на територију насељену Србима да би се тиме показали мишићи. За Србију је најважније да се одржи стабилност и да не буде сукоба. Албанци нису видели воз, јер је воз заустављен у Рашкој. Могу да разумем да им се воз не свиђа, али што сте доводили специјална возила – каже Вучић.