Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Ако кажем Србима да нема ништа од Косова, има да ме туку тигањем по глави

0

Питао сам немачког шефа дипломатије како да изађе пред Србе и каже да нема ништа од Косова. "Па сви Срби да узму тигањ и да ме лупе у главу“, каже Вучић.

Последњи дан кампање за изборе у Београду идем да разговарам са Хашимом Тачијем. Да ли је мени лепо да разговарам с ним, није, да ли је лепо њему да разговара самном није, али ми морамо да разговарамо, казао је председник Србије данас.

– То ми је посао и важно је да се сатајемо и боље да се сатајемо ако ће то да сачува главу било ком детету или старцу на Косову – истакао је Александар Вучић за ТВ Хепи.

Он је подсетио да сви знамо када причамо о Косову да су се српска Војска и полиција повукле са КиМ 1999. и да су уместо њих дошле стране службе и да од тада ни једна истрага није довршена, да нико није одговарао за мартовски погром, као ни прогон наших људи са њихових вековних огњишта.

Више није, како каже, став међународне заједнице стандарди пре статуса, вће је сада став само статус.

Од периода познатог као сукоб Тадић- Коштуница, свет је признао Косово и ви од мене данас тражите да водеће светске силе и све земље које су признале Косово сада кажу „извинте ми смо погрешили“.

– То се неће догодити, а сви се праве блесави. Ми смо бар успели да се вратимо за преговарачки сто – казао је Вучић и поново употребио поређење са шаховском таблом.

– Успели смо да им скинемо два пешака и да је дама у минусу. Боримо се у немогућим условима, а све време нам причају не ваља ово, неваља оно…Па реците онда шта је оно што је добро али реално. Нема тога. Причамо све време о контроли штете. Годину дана сам се борио само да Србију вратимо у ту партију шаха – истакао је Вучић.

Он је рекао и да је захвалан немачкој канцеларки што га је саслушала и додао да би њен став био и оштрији да није показао дозу храбрости.

– Ја сам им рекао – да ли хоћете решење? Да ли желите да видите да је Србија понижена? То сам рекао и Зигмару и рекао сам му да тај филм нећете да гледате. Хоћемо компромис, хоћемо договор и то је важно, да имамо боље односе. Али, не можете ви све да добијете а Срби све да изгубе – рекао је Вучић.

Он је рекао и да је немачког шефа дипломатије упитао и како да изађе пред Србе и каже да нема ништа од Косова и да су то рекли наши пријатељи.

– Па сви Срби да узму тигањ и да ме лупе у главу – додао је он.