Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ: Адвокати нису штрајковали због народа, већ због себе

0

Председник Србије Александар Вучић рекао је вечерас да разуме намеру оних који су предлагали аутентично тумачење три закона који се тичу спорова грађана и банака и да њихова намера није била да се заштите банке већ држава.

„Не треба бити нарочито паметан па бити на страни народа и рећи банке су те које узимају више профита. То није увек паметно понашање, ја сам се руководио нечим другим“, рекао је Вучић у емисији “Ћирилица” на ТВ Хепи.

Он је нагласио да је намера била да се заштити држава, „да се заштитимо од самовоље адвоката, јер нису они данас штрајковали због народа већ због себе“.

„Ту највећу корист имају адвокати, а не грађани, односно обичан народ, они који су најсиромашнији и то људи треба да знају“, рекао је он.

Каже да је размислио и, пажљиво погледао о чему се ради и да није могао да дозволи да они који представљају странку коју води стану иза тог предлога, већ их је замолио да покушају да пронађу друга решења.

„Не због банака или адвоката, већ зато што би у малом делу због тога био оштећен обичан народ“, поновио је Вучић.

Говорили су, како је рекао, да сам то урадио због страха од народног гнева…

„Не би било народног, већ гнева адвоката, а ја нисам нарочито плашљив када су у питању адвокати, јер сам увек сам спреман да разговарам са њима и да им одговорим”, додао је Вучић.

Додао је да овде није питање само банака, већ и питање корпорације за осигурање стамбених кредита.

Подсетимо, данас је требало да буде одржана седница скупштинског Одбора за уставна питања на којој је требало да се усвоје аутентична тумачења три закона која се тичу спорова грађана са банкама.

До усвајања аутентичних тумачења три закона није дошло јер је Вучић замолио посланике СНС да одустану од њиховог усвајања.