Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ 2019: Снимак несреће у Дољевцу ужасан! ВУЧИЋ 2021: Не поседујем снимак…

0

Нити ме је ко питао нити поседујем снимак, нит' ми је ко тражио било шта - одговорио је јуче Александар Вучић на питање зашто суду није доставио два минута спорног снимка која су по неким оценама, била кључна за истрагу у вези несреће на наплатној рампи Дољевац, у којој је учествовао бивши директор Коридора Србије и високи функционер СНС, Зоран Бабић.

Foto:Screenshot

Ова шок изјава Вучића долази након што је две године упорно тврдио (по свом признању лагао) да поседује снимак на којем се, како је рекао, јасно види да Бабић није управљао возилом које је изазвало смрт Станике Глигоријевић.

– Никакве надлежности немам, нико ме није питао, нико ме ни за шта није позвао, то морате да питате неке друге надлежне органе. Ја ћу само да поновим свим људима, ако неко стварно мисли да бих ја или било ко други, штитио некога ко је убица на било који начин или да бих рекао „Еј, Бабића немојте да осудите, него осудите његовог возача“, онда то такође много више говори о онима који то мисле него о мени – одговорио је Вучић дрско и свађалачки новинарки Н1, Жаклини Таталовић.

По старом опробаном рецепту, Вучић се опет отворено наругао јавности Србије, манипулишући не само сопственим речима, већ и осећањима породице страдале Станике Глигоријевић, јер му се може и зато што нико не реагује. Наиме, иако је остало нејасно одакле му, нити у ком својству има увид у нешто што би требало да буде део тужилачке истраге, Александар Вучић је пре две године тврдио да је позвао Велимира Глигоријевића, супруга настрадале Станике, да погледа снимке несреће.

Што се тиче снимка, ја сам лично посетио породицу настрадале жене и замолио човека и рекао му „Не препоручујем Вам да гледате снимак, кад год хоћете можете да дођете да погледате снимак“ – изјавио је Вучић у децембру 2019. године, док је у интервјуу за Глас Америке, августа исте године, рекао следеће:

Снимак је ужасан, а пошто видим да изражавате сумњу, ја ћу да замолим надлежне државе органе као председник Републике да вам покаже то. Да видите каквим сте се лажима служили свих претходних месеци. То ћу да урадим, ја Вас молим да изађете на телевизију да се извините за све лажи које смо изговарали о овом случају. И ништа више. Да ли заиста мислите да бих био будала да погледам снимак и да вам кажем да је то тако. А да знам да тај снимак постоји који би доказивао нешто друго.

Подсетимо, Дејан Станојевић, возач „Коридора Србије“ проглашен је кривим за изазивање тешке саобраћајне несреће на наплатној рампи Дољевац. Он је осуђен на три године и 10 месеци због тешког дела против безбедности јавног саобраћаја.

Међутим, остаје отворено питање, како је суд могао да донесе пресуду, а да није имао увид у кључна два минута несреће која недостају, а која је само Вучић имао прилику да види?!

Преко Повереника за информације од јавног значаја од Вучића је видео-запис тражио и адвокат Божо Прелевић, који је заступао породицу страдале Станике Глигоријевић, али и од суда.

Како у томе није успео, затражио је да Тужилаштво гони Вучића због „ускраћивања суду и тужилаштву комплетног снимка саобраћајне несреће на наплатној рампи Дољевац”.

Вучић, међутим, тврди да од њега нико није тражио да достави снимак.

И повреде Зорана Бабића, као и снимци са бензинских пумпи пре Дољевца где је на кратко излазио (а који се такође крију од јавности), указују на то да је возач био Бабић. Занимљиво је и то да је наплатна рампа Дољевац мистериозно срушена, без икаквог објашњења, током 2020. године док је народ био уљуљкан корона пропагандом.

Овај салто морале Вучића, који сад тврди да не поседује снимак, иако је 2019. године причао потпуно другу причу, ући ће у анале политичког и моралног бешчашћа.