Прочитај ми чланак

ВОЛОНТЕРИ, АЛ’ ЗАМАЛО Ко је паковао пакете у Арени?

0

Неколико десетина људи, за које се тврдило да су волонтери, паковали су данас пакете у Београдској арени који су намењени старијим суграђанима. Испоставило се, међутим, да није реч о волонтерима, већ о припадницима Градског саобраћајног предузећа, који су вероватно били приморани на ово услед недостатка посла по укидању градског превоза.

Заменик градоначелника Горан Весић рекао је јуче да ће Град Београд спремити пакете за 183.000 пензионера чија је пензија нижа од 30.000 као и за око 900 људи који су старији од 65 година, а који немају пензију.

ФОТО: Приватна архива

Ипак, према папирима који су испливали у јавност, испоставило се да то нису добровољци, већ радници и возачи запослени у ГСП-у који су добили налоге да пакују пакете у Арени, а надзор над њима вршили су лица такође запослена у овом предузећу.

Зашто је градска власт баш њих послала да пакују пакете? Па, вероватно да их упосли јер многи од њих не раде на уобичајеном послу пошто је због ванредног стања и полицијског часа укинуте уобичајене аутобуске, тролејбуске и трамвајске линије, а градски аутобуси иду у измењеном режиму.

Како су нам читаоци раније јавили, у пакете су паковали по два килограма брашна, два литра уља, један килограм шећера, макароне и супе из кесице.