Прочитај ми чланак

Волонтер из Чонопље: Помагали смо а онда се умешао СНС

0

Или ми или они, на компромис не пристајемо, рекао је за Нова.рс Миле Милошевић двадесетједногодишњи волонтер из села Чонопља код Сомбора који је првобитно на свом Фејсбук профилу указао на дискриминацију волонтера Црвеног крста од стране челних људи Месне заједнице из Српске напредне странке.

У разговору за наш портал, Милошевић је објаснио да је са групом од девет младих људи волонтирао у Црвеном крсту и на тај начин помагао старијим суграђанима.

Foto: Privatna arhiva

“Како је кренула ова ситуација са короном, пријавио сам се да волонтирам јер су код нас у селу позивали људе да се пријаве”, каже Милошевић.

После две недеље, тврди младић, председник Савета Месне заједнице Чонопља Дарко Смиљанић им је саопштио да ће пакете које држава шаље пензионерима, ипак делити СНС односно њихови активисти, уз објашњење да имају аутомобиле.

Оно што је за Милошевића спорно је чињеница да су 15 дана радили они – волонтери, а када је дошао моменат да се мештанима дели помоћ, тек тада су се, како каже, појавили људи из СНС желећи да сакупе политичке поене.

“Одмах смо се побунили и рекли да на то не пристајемо. Криво ми је да ме неко прави будалом као да ја не знам да тако покушавају да уберу јефтине политичке поене и како би се представили као спасиоци овог народа”, наводи Милошевић.

Он објашњава да се две недеље нико није појавио да их пита да ли им нешто треба уз опаску да је посебно тужно што се то дешава у овако тешким тренуцима за наше друштво.

Foto: Privatna arhiva

“Очигледно некима ништа није свето. Нисам поборник дељења на њих и нас, али тај њихов јавашлук мора остати упамћен и када све ово прође да се добро зна ко је шта радио”, истакао је Милошевић за Нова.рс.

Упитан да прокоментарише став Црвеног крста, Милошевић каже да они не могу да одреде ко ће да дели пакете, ко не.

“Волонтера има довољно и нису нам потребни нови, а сазнао сам да су пре неки дан ти људи из СНС отишли и пријавили се да буду волонтери. Наводно су и добили волонтерске картице, али се још увек нису појављивали нити волонтирали”, рекао је резигнирани Милошевић.

Он каже да ће и даље волонтирати, али да ће са осталима захтевати да се раздвоје “прави” волонтери од страначког кадра.