Прочитај ми чланак

Војска тзв. Косова упала на север, више од 30 припадника КБС са дугим цевима…

0

Власт у Приштини отишла је корак даље извевши до сада највећу претњу по мир на КиМ.

Наиме, како „Новости“ незванично сазнају, јуче је на подручју општине Зубин Поток, на планини Мокра Гора, примећено да је из правца општине Исток наишла колона возила тзв. Косовских безбедносних снага (КБС) у којој је било осам возила: пет „ленд ровера дифендер“ и три „мицубиши пајера“.

FOTO: Youtube

 

Припадници поменуте формације возилима су стигли до репетитора који се налази на делу планине познатијем као Увор одакле су маршом наставили да се крећу ка унутрашњости општине Зубин Поток и то у дубини од три до пет километара. У тој пешачкој групи, преносе извори „Новости“, било је нешто више од 30 војника са дугим цевима. Носили су и четири пушко-митраљеза.

За сада се о овом нечувеном потезу Аљибина Куртија, који прети да угрози мир на КиМ и којим се још више уноси немир међу локалне Србе, није изјаснио нико из међународне мисије КФОР, без чије сагласности ниједна наоружана формација не сме да уђе на север покрајине.

Подсетимо, приштинске специјалне полицијске снаге недељама уназад извиђале су терен у близини административних прелаза, меркајући погодне коте са којих би могле да угрозе српско становништво и његове политичке лидере. Такође, ова последња провокација стиже одмах пошто су „Новости“ открије да се Курти састао са представницима Квинте у Приштини, на којем су му Американци обећали испоруку три система за електронско ометање намењена новим базама на северу.

Такође, он је од својих савезника из САД тражио артиљеријске гранате домета изнад 10 километара, а од Британаца је захтевао да му доставе прецизне координате српских полицијских и војних положаја непосредно у близини Копненене зоне безбедности.