ВОЈСКА СРБИЈЕ: Поступамо по закону, правилу службе и наређењима врховног комаданта

0

Министарство одбране саопштава да су припадници Министарства одбране и Војске Србије ангажовани на редовном задатку обезбеђења зграде Председништва у суботу, 10. августа, у потпуности поштовали законску процедуру и понашали се у складу са својим овлашћењима и правилима службе.

У саопштењу Министарсво одбране се даље истиче:

„Насилни протестанти су заустављени уз минималну силу, без употребе средстава принуде.
 
Након што су протестанти разумели да насиљем неће моћи да спроведу своје циљеве омогућено им је да захтеве оставе на улазу у зграду Председништва у којој у том тренутку није боравио врховни командант Војске Србије.
 
Припадници Министарства одбране и Војске Србије ће као и до сада обављати своје дужности у складу са законом, правилом службе и наређењима врховног команданта Војске Србије.

Министарство одбране позива политичаре који воде повремене протесте, као и њихове присталице, да се не служе насиљем и да не угрожавају безбедност припадника Министарства одбране и Војске Србије који својим радом чувају мир и безбедност свих грађана Србије, без разлике.”

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!