Прочитај ми чланак

ВОЈСЦИ МЕДИЈИ ПРОБЛЕМ: Срамно саопштење Министарства одбране

0

Министарство одбране Србије је данас оптужило домаће медије које је назвало "луксембуршким" за "кампању лажних вести" и "медијско линчовање" министра одбране Александра Вулина.

Поводом данашњег питања новинара Телевизије Н1 премијерки Ани Брнабић због чега је Вулину у петак додељен почасни летачки знак пилота, Министарство је навело да се то признање додељује за „допринос развоју и опремању и стварању услова за унапређење оперативних способности Ратног ваздухопловства и ПВО, а не за пилотирање“.

– Зато и јесте почасни знак, али то луксембуршки медији или не разумеју или им је тако лакше. Можда баш зато и заборављају да помену да је 2008. године министар одбране Драган Шутановац добио позлаћени пилотски знак иако је наше Ратно ваздухопловство и ПВО тада било неупоредиво слабије – стоји у саопштењу.

Министарство је навело да је за допринос у опремању и поновном формирању 63. падобранске бригаде и 72. бригаде за специјалне операције, министар Вулин од припадника тих бригада „награђен почасним береткама и знацима припадности јединици“, „а да није морао да постане ни диверзант ни падобранац“.

– Наше Ратно ваздухопловство и ПВО, захваљујући упорности и ауторитету врховног команданта (председника Србије) Александра Вучића, и раду министра одбране Александра Вулина, никада није било снажније и на вишем нивоу оперативних способности – пише у саопштењу.

Министарство је навело да „имамо 14 авиона МиГ-29, пет најсавременијих Х-145 и четири Ми-35 хеликоптера, борбене беспилотне летелице. Плате пилотима су повећане, набављена је и нова лична опрема, хангари и писте се обнављају, поново школујемо подофицире за рад на одржавању ваздухоплова“.