Војна делегација морала да се пресвуче да би ушла у Црну Гору

0

Црногорске власти нису дозволиле српској војној делегацији, на чијем је челу министар Александар Вулин, да у Црну Гору уђу у српским униформама, потврђено је Спутњику. Војна делегација је морала да се пресвуче, да скине униформе, како би им био одобрен улазак.

То се десило уочи пута у Ровца код Колашина, где би министар одбране Србије данас требало да положи венац код споменика Павлу Булатовићу.

Вулин је након тога присуствовао светој литургији у манастиру Костриковача у Ровцима код Колашина, поводом 20 година од атентата на савезног министра одбране СР Југославије Павла Булатовића.

Свету литургију служио је митрополит црногорско-приморски Амфилохије, а литургији су присуствовали чланови породице Павла Булатовића и бројни грађани.

Након литургије министар Вулин положиће венац код споменика Павлу Булатовићу у Ровцима.

Црногорске власти у понедељак после подне најпре издале дозволу делегацији Министарства одбране, која је подразумевала да они у Колашин могу да дођу у униформама. Међутим, током вечери су позвали нашег амбасадора у Подгорици Владимира Божовића на хитан састанак, саопштивши му да дозвола за униформе — више не важи.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!