Прочитај ми чланак

Шешељ Влади Србије: Небојшу Стефановића шаљите у затвор, а не за министра

0

Председник Српске радикалне странке (СРС) Војислав Шешељ изјавио је данас, у четвртак 29. октобра, да је сагласан са најавом да ће се нова Владе борити против криминала, али да то значи да Влада мора да почне "из њихових редова".

На конференцији за новинаре у централи СРС, Шешељ је навео да је у влади остао некадашњи министар унутрашњих послова, а сада министар одбране Небојша Стефановић, као и нова министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић.

Шешељ је казао да је Стефановић треба да одговара за малверзације приликом продаје оружја, а за Михајловић је рекао да је на њено инсистирање промењен закон о мини хидроелектранама „чиме су уништене реке и цело речно подручје“.

„Тражимо од Владе да као први закон уведе спречавање подизања мини хидроелектрана, и тиме сачува речна подручја Србије“, истакао је Шешељ.

Према његовим речима изградњом мини хидроелектрана се „бетонира оно што је најлепше у планинском подручју“.

Коментаришући замену Небојше Стефановића и Александра Вулина у ресорима војске и полиције, Шешељ је оценио да се Вулин као министар одбране показао као патриота посвећен послу, а да је Стефановић требало да оде у затвор уместо у Министарство одбране.