Прочитај ми чланак

Воја поручио Вучићу: Борбу против криминала прво започни у својим редовима

0

- Српска радикална странка (СРС) свесрдно подржава најављено отварање канцеларије представништва Министарства одбране Руске Федерације при Министарству одбране Републике Србије, истакао је др Војислав Шешељ на конференцији за штампу у четвртак 22. октобра.

А затим и додао:

– Ми смо одавно указивали на једну нелогичност, на једну неподношљиву чињеницу која нам је остала од досманлијског режима, да НАТО пакт, који је бомбардовао Србију 1999. године, који је пре тога бомбардовао и Републику Српску, има своју канцеларију у Министарству одбране. Тражили смо да, у најмању руку, ако се већ Србија истиче неким залагањем за војну неутралност, своју канцеларију има и Министарство одбране Руске Федерације. Како су медији јавили, тај договор је постигнут и очекујемо ускоро да се отвори та канцеларија.

Посебно смо задовољни чињеницом да је војни дипломата, представник руске војске и морнарице у Републици Србији, сада у рангу генерала. То говори о значају који и сама Русија придаје војној сарадњи са Србијом.

Ми сматрамо да нова влада под хитно мора да додели дипломатски статус припадницима руског дела особља у Српско-руском центру за ванредне ситуације у Нишу. То је нешто што као проблем одавно постоји. Ми смо на томе инсистирали, а режим као да је избегавао. Ми желимо да се сличан центар отвори и на подручју Војводине, како би оба крила Србије била задовољена и како би ти центри могли да буду ангажовани, што се каже, злу не требало.

Говорећи о новој Влади Србији, први човек радикала је и истакао:

– После дужег времена, напокон смо, изгледа, пред формирањем нове Владе Србије. Још не знамо који ће састав имати та влада, али видимо да је склопљена коалиција свих странака које су заступљене у парламенту. Неки кажу да је то концентрациона влада – ја се одмах сетим оног рибљег брашна, које је некад као концентрат служило за товљење разних животиња, па сад, ако и њима треба концентрат, најбоље би било рибље брашно. Јесте мало неподношљиво због мириса, али кажу да је било најхранљивије. Наравно, мало се шалим. Ми тек треба да видимо кадровска решења, па да заузмемо дефинитиван став.

Мандатар за састав нове владе, Ана Брнабић, и председник Републике Александар Вучић најављују да ће им приоритет бити борба против криминала и мафије. Они су то најављивали и 2012. године, па мало започели, па стали. Овога пута ми их упозоравамо да борба против организованог криминала и мафије мора започети у њиховим редовима и зато највише ишчекујемо да видимо каква ће им бити кадровска решења.

Ако им се међу министрима опет појаве лица оних за које знамо да су огрезли у криминалу и да подржавају криминал, онда ћемо знати и бићемо начисто да нема ништа од праве борбе против мафије. Ту мислим на Зорану Михајловић. Ено опет она пркоси и најбољу оцену даје оном Поледици који је недавно хапшен па пуштен да се брани са слободе, ужива потпуну њену подршку иако је у крупном криминалу. То значи да, ако се опет ту нађе Златибор Лончар или Небојша Стефановић, знамо одмах на чему смо. Хоћемо владу од некомпромитованих људи, а онда ћемо их после критиковати и за конкретне грешке кад заслуже, али у старту да знамо да нису компромитовани ниједном крупном афером. Зато ово троје не би смело да има место у влади, по мишљењу Српске радикалне странке.

А шта је у вези најављених превремених парламентарних избора, за 2022 годину, рекао први човек радикала, погледајте у видео снимку изнад, па о свему донесите свој суд.