Прочитај ми чланак

Воја открио: У питању велика корупција, народни посланици се продају!

0

Лидер Српске радикалне странке Војислав Шешељ изјавио је да та странке неће учествовати у разговорима о изборним условима које организују невладине организације или у којима учествују изасланици из Европе, већ сматрају да је неопходан разговор свих парламентарних странака.

Шешељ сматра да за почетак Уставни суд треба да поништи тумачење по којем посланик не може мандат да стави на располагање странци, јер сматра да ако странка уложи средства и инфраструкутуру како би неко освојио мандат, посланик треба да има обавезе према странци.

„Ово би вратило достојанство у Скупштину јер сада има превише прелетача“, рекао је Шешељ.

Додао је да треба спречити куповину гласова, односно да странка пред изборе сме да дели летке, налепнице, беџеве и новине, а да полиција треба да реагује кад добије пријаву да неко дели пакете од шећера, брашна и уља, па све до шпорета и фрижидера, или ако је неко уцењен радним местом.

Лидер радикала критиковао је полицију и што не реагује када се појављују колоне црних џипова близу бирачких места, што су методе које не користи само владајућа странка већ и Миша Вацић за чију странку Шешељ тврди да ради уз подршку власти.

„Он је у Медвеђи потпкупио једног радикала да позиве народ да гласа за Српску десницу, упао у центар за социјални рад и штампарију док се штампају листићи, а полиција није реаговала и то не сме да се понавља“, истакао је Шешељ.

Радикали се залажу за укидање плаћених телевизијских спотова пред изборе и сматрају да је довољно да медији са националном фреквенцијом, регионални и локални медији, дају подједнако време свим учесницима избора и чешће организују округле столове како би о политици говорили лидери странака а не наводни политички аналитичари.

„Нама је у интересу да сви изадју на ове изборе и имају своје контролоре на бирачким местима како би се смањиле могућности за манипулације јер се и нама дешавало да нам контролора поткупе током изборног дана“, рекао је Шешељ и предложио да се са сваког бирачког места извештај одмах објављује на сајту Републичке изборне комисије.

Он је поновио да свака странка на изборе треба да изадје самостално, а да се коалиције стварају тек после избора.

Лидер СРС је додао да радикали планирају да изађу на изборе, али није искључио ни могућност бојкора ако процене да су услови неподношљиви, односно ако владајућа коалиција убаци много, како је рекао „својих трабаната“ којима ће да скупи потписе, и они ће да учествују у подели новца из буџета за изборе.

                       ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!