Прочитај ми чланак

ВОЈА ЈЕ РАЗОЧАРАН У СВЕ! Ексклузивна исповест Јадранке Шешељ

0

Лидер радикала Војислав Шешељ се од изборног дебакла, где је освојио мање од пет одсто гласова, повукао у себе, а како сазнајемо, потпуно је затечен изборним резултатом.

У ексклузивној исповести за Курир супруга лидера радикала Јадранка Шешељ открива како он подноси изборни пораз.

Лидер радикала Војислав Шешељ се од изборног дебакла, где је освојио мање од пет одсто гласова, повукао у себе, а како сазнајемо, потпуно је затечен изборним резултатом.

Он у краткој изјави за Курир каже да не даје изјаве до четвртка, за када је заказао конференцију за новинаре, јер је, како тврди, таква одлука председничког колегијума.

Неравноправна трка

За разлику од њега, његова супруга Јадранка Шешељ искрено је рекла да није задовољна резултатом, али да је трка била прилично неравноправна.

– Наравно да нисам задовољна, али идемо даље. Не знам шта бих вам рекла. Нико није задовољан, наравно, мислим на ове људе у странци, али с обзиром на то да је и трка била неравноправна, није могло боље, изгледа, али, ето, биће… – казала је супруга шефа СРС, као и да њен супруг никад не одустаје.

– Нећу да говорим у његово име. Јасно је да није задовољан, да је разочаран, али не очајава, није то разлог да прекине своју борбу. То што он ради целог живота, то је начин његовог живота, његов живот, неће прекинути сада сигурно – додала је она за Курир.

Тиховао у кабинету

Иако Јадранка тврди да не очајава, извори Курира у СРС кажу да је Шешељу изборни резултат тешко пао.

Шешељ се у изборној ноћи није појавио пред новинарима у централи странке, што се први пут догодило у његовој политичкој каријери, већ је све време био затворен у свом кабинету.

Веровали или не
ШЕШЕЉА УМАЛО ПРЕШИШАЛА И ЖЕНА

На изборима за председника Србије 2012, пошто је Томислав Николић отишао из СРС, радикали су одлучили да кандидују Јадранку Шешељ, супругу лидера странке, који је у том тренутку био у притвору трибунала у Хагу. Шешељева је тада освојила нешто више од три одсто гласова и уједно постала жена са највећим успехом на изборима откако је уведен вишепарламентарни систем. Данас, Шешељ је освојио 4,47 одсто гласова, што је око 1,5 одсто више од његове супруге, која се пак никад није бавила политиком.

Шешељ је тешко поднео резултате избора и зато је одлучио да се не оглашава. Он просто не може да верује да има мање од пет одсто. Највише га је заболело то што је погрешно проценио, а јесте очекивао више јер он победио Хашки трибунал – открива извор нашег листа.

На питање да ли су радикали радили неке анализе, те да ли знају где је то „закочило“, извор Курира каже:

Проблем није Шешељ, већ лоша техничка организација. Ми у СРС немамо ни генерални секретаријат, а ишли смо на изборе. Друго, председник Извршног одбора је Вјерица Радета, коју ем не воли чланство, ем је кампању махом водила из канцеларије, а не са терена. Интернет тим, а притом је свим кандидатима у овој кампањи окосница била на интернету, водила је млада Александра Белачић, која нема довољно искуства.

Шешељ на изборима / Од 50 до једва 5 одсто

1 На председничким изборима 1990. године освојио пето место са 96.277 гласова

2 На председничким изборима 1997. освојио прво место са 50,61 одсто гласова (победио Зорана Лилића), али су избори поништени због слабе излазности. На поновљеним изборима (децембар 1997) освојио је друго место са 32,19 одсто, а победио је Милан Милутиновић (нови кандидат СПС)

3 На председничким изборима 2017. освојио 4,47 одсто гласова (на изборима 1992. није учествовао, на изборима 2000. кандидат био Николић, као и на наредним, Шешељ је 2003. отишао у Хаг)