Прочитај ми чланак

ВЛАСТ КРЕНУЛА НА ПАТРИОТСКУ ОПОЗИЦИЈУ: Градоначелник Чачка поново тужио председника Двери

0

bosko-obradovic-braca ilic

Иако му је недавно одбијена као неоснована тужба против Бошка Обрадовића, градоначелник Чачка мр Војислав Илић, рођени брат министра Велимира Илића, изнова је тужио председника Српског покрета Двери због увреде достојанства, части и угледа, као и нанесених „душевних патњи и боловаˮ.

У тужби се наводи да је Војислав Илић „узоран грађанин, дугогодишњи функционер у граду Чачку, раније директор Основне школе, па председник скупштине града, затим директор ЈП Градац, а тренутно већ три године угледни градоначелник Чачка, породичан човек, добар и примеран отац и вољени деда, као и узоран супругˮ.

За сведоке у овом новом процесу Војислав Илић је предложио страначке колеге из Нове Србије Милана Драшкића и Владицу Гавриловића, као и „вештачење од стране вештака медицинске струке, специјалисте неуропсихијатра а на околности дужине трајања интензитета претрпљених душевних болова и патњи због повређене части, угледа и достојанства личностиˮ.

На име свега тога Војислав Илић тражи одштету од „850.000 динара са затезном законском каматом од дана пресуђења па до коначне исплате, у року од 15 дана од дана правоснажности пресуде, као и да тужени у истом року накнади све трошкове поступка колико исти буду изнели, а све под претњом принудног извршењаˮ.

Овим поводом председник Српског покрета Двери Бошко Обрадовић је изјавио да је ово класична врста политичког притиска на Суд од стране моћника са власти како би дошло до промене првобитне пресуде. Али, то је истовремено право место и начин да Војислав Илић коначно грађанима Чачка јавно покаже своју магистарску диплому и магистарски рад, као и да појасни како је дошао до три стана у строгом центру града и како је отишао у инвалидску пензију и из ње се вратио на највише функције у градској власти. Кад он то све јавно покаже и докаже, нико више неће потезати то питање.

Међутим, Војислав Илић сигурно није угледан градоначелник Чачка и постаје све свеснији чињенице да то више никада неће бити, па се пред скорашње локалне изборе у владајућој гарнитури у Чачку осећа све већи страх од Двери као најјаче опозиционе снаге и будуће власти у нашем граду.

Информативна служба Повереништва Српског покрета Двери у Чачку