Прочитај ми чланак

Владимир Орлић нови директор БИА!

0

Савет за националну безбедност дао је на данашњој седници сагласност да функционер и посланик Српске напредне странке (СНС) Владимир Орлић буде именован за директора Безбедносно-информативне агенције (БИА), саопштено је из кабинета председника Србије.

На седници Савета за националну безбедност, којом је председавао председник Србије Александар Вучић, разматрана је и актуелна безбедносна ситуација „са посебним освртом на стање у Србији“.

Владимир Орлић био је посланик владајуће СНС у Скупштини Србије у више мандата, а од 2022. до 2024. године био је и на челу српског парламента.

Иако се помињало да би Орлић могао да замени садашњег премијера Милоша Вучевића на месту министра одбране, то место је ипак припало Братиславу Гашићу.

Када су расподељена сва место у министарствима, остало је упадљиво да је упражњено место директора БИА, а да је Орлић остао без позиције. Због тога су одмах кренуле шпекулације да би он могао да буде нови директор безбедносне агенције.

41

Владимир Орлић пред вратима БИА: Припрема се терен да најпознатији „ометач“ заћути на неодређено
ПОЛИТИКА
19. мај
О томе да ће Орлић постати директор БИА говорио је заменик председника Странке слободе и правде Борко Стефановић у емисији Таковска 10 на РТС-у.

„Ја мислим да је јако лепа ствар то што за који дан господин Орлић одлази на нову дужност у БИА и грађани ће најзад моћи и од нас да чују нешто, јер Орлић неће моћи да даје изјаве“, изјавио је Стефановић.

Ту информацију Орлић, који је такође био у емисији, није потврдио нити демантовао.

„Ја сам народни посланик, немојте ви да се бринете за мене, брините само шта ћете радити наредне четири године у тој Скупштини“, одговорио је смејући се посланик СНС-а Владимир Орлић.

Владимир Орлић члан је Српске напредне странке од 2008. године где је обављао дужности у сфери информисања и медија, као и организационих послова, а био је и представник странке у радним телима Европске народне партије.

Био је кандидат за одборника у Скупштини града Београда на листи СНС-а 2012, 2014. и 2018. године, за одборника у Скупштини општине Чукарица 2016. године.

Одборник у Скупштини града Београда био је од 2016. до 2022. године.

За народног посланика са листе коју је предводио СНС изабран је 2014, 2016, 2020. и 2022. године.

Орлић је обављао дужност заменика председника посланичке групе СНС у парламенту од 2016. до 2020. године, те потпредседника Скупштине од 2020. до 2022. Године, а од 2022. до 2023. био је председник Скупштине Србије.