Прочитај ми чланак

ВЛАДИМИР ЦВИЈАН ЗА „СРБИН ИНФО“: Нема разлике између демократа и напредњака

0

 

vladimir-cvijan-1388270103-419371

Српска напредна странка би радо увела Србију у НАТО, али не смеју да распишу референдум, јер знају да би народ гласао против. Ово у интервјуу за „Србин инфо“ поручује Владимир Цвијан, бивши високи функционер СНС.

У интервјуу за наш портал, доскорашњи функционер СНС Душан Јакшић је рекао да сте уочи прошлих избора били посредник у склапању договора са Миодрагом Мишковићем, по којем би се власник „Делта холдинга“ одужио Србији, тако што би уложио у развој југа државе. Каква је улога Мишковића у стварању СНС и да ли је заиста постојао договор да се српски тајкуни натерају да део богатства врате народу?

– Није тајна да је Мирослав Мишковић помагао стварање Српске напредне странке. Исто тако је и разговарано о примени “Путиновог метода“ после избора, и да се на тај начин врати новац у земљу.

Како коментаришете сукобе Александра Вучића и Томислава Николића?

– Наводно неслагање  Вучића и Николића је само још једна врста демагошке игре напредњака, којом су покушали да провере и утврде колико људи има сваки од њих у партији. Ово су игре које су они спроводили још у време док су били чланови Српске радикалне странке. Не заборавите да је син Томислава Николића добро позициониран у СНС.

Били сте у ДС и СНС. Да ли има разлика између данашњих напредњака и ДС? Да ли и једни и други своју снагу заснивају на подршци истих западних центара у Србији? Ко су прави финансијери и једне и друге странке?

– Разлике нема, зато сам напустио и ДС и СНС. Њихови финансијери су их пустили низ воду исто као што су пустили низ воду и Бориса Тадића.

Ко заиста влада у Србији? Странци, домаћи тајкуни или ипак државни врх Србије?

– Сви по мало. И очигледно је дошло до неког несклада у њиховом функционисању. Једно је сигурно, сви се баве борбом за власт, а нико се не бави Србијом што је и довело до овакве ситуације у земљи.

Да ли ће ЕУ дозволити Русији да са Србијом изгради Јужни ток?

– ЕУ се од почетка противила Јужном току, међутим Србија због својих интереса мора да учини све како би руски гас потекао кроз Србију.

Ко је у државном врху Србије против сарадње са Русијом и да ли победа СНС на предстојећим изборима значи улазак Србије у НАТО и признавање независног Косова?

– Противе се они који виде искључиво лични интерес у спречавању сарадње Србије са Русијом са којом наша земља већ има потписан уговор о бесцаринској трговини што је огромна могућност за Србију. Такође, ту је и Јужни ток, који Србија даје шансу да стане на сопствене ноге. СНС би одавно приступио у НАТО, али о томе мора да се спроведе референдум, а српски народ у овом тренутку то сигурно не би прихватио.

Оптужују вас да сте Мишковићев човек?

Мој став је познат: доста је било хапшења за сликање и добијање јефтиних поена код народа. Хапшења се не мажу на хлеб. Ми хоћемо договор са свима који су пословали и стварали у овој држави, а нарочито са онима који запошљавају огроман број наших људи и њима и њиховим породицама омогућавају да живе и раде у Србији. Кад уз њихову помоћ створимо привредно јаку државу имаћемо пун буџет, а грађани пун тањир.

То је циљ Републиканске партије, коју смо недавно основали и која је постала део породице Републиканских партија света – поручује Владимир Цвијан.

(Србин.инфо – Дејан Петар Златановић, Алексеј Димитријевић)