Прочитај ми чланак

ВЛАДЕТА: Вучић и Курти ће прихватити предлог, потписивање могуће у априлу

0

Посланик Уједињених у Скупштини Србије Владета Јанковић оценио је данас да ће председник Србије Александар Вучић и премијер Косова Аљбин Курти у Бриселу прихватити Предлог ЕУ о нормализацији односа Косова и Србије, а да би до потписивања могло да дође почетком априла.

„Ако га прихвате и Курти и Вучић, што ја мислим да хоће, да се онда поведу преговори како то инструментализовати, како спровести у дело, што би могло да потраје коју недељу“, рекао је Јанковић за телевизију Н1.

Бивши амбасадор је оценио да од данашњег састанка, у оквиру нове рунде дијалога Београда и Приштине, не треба очекивати „неки спектакуларан резултат“, јер није могуће завршити све преко ноћи.

„Оно што мислим да треба очекивати, нипошто ово Куртијево до краја године, просто мислим да није засновано ни на чему, али би могло да се одложи рецимо за месец дана, до априла“, казао је Јанковић и додао да се као место за потписивање помиње Париз.

Он је подсетио на Вучићево обећање у Скупштини Србије, када је рекао да ништа неће одлучивати и потписивати пре него што обавести парламент.

„Ја знам да тај предлог не би могао да прође (у Скупштини), али нека га чује јавност. Не да дође на Пинк, него у скупштину и да каже свом народу и својим посланицима шта је урадио, шта се догодило и шта мисли да уради“, рекао је Јанковић.