Прочитај ми чланак

Владета Јанковић: Они који траже више колона раде за Вучића

0

Некадашњи амбасадор Србије у Великој Британији и Ватикану Владета Јанковић рекао је да је „потпуно убеђен да једину шансу опозиција има ако иде у једној колони и са једним кандидатом у градоначелничкој, односно председничкој кампањи“.

„Ако хоће успех, апсолутно све идеолошке и сваке друге разлилке морају се привремено заборавити – касније ће увек бити времена да се оне манифестују. Изборно изјашњавање мора добити референдумски карактер, у смислу да је у питању само једно – јеси ли за или против Вучића и његовог трулог режима, без било каквог цепања длаке на четворо“, рекао је Јанковић за лист Нова, наводећи да су данас изборни услови гори него у време Слободана Милошевића.

Како је навео, „зато данас не треба имати илузију и у опозицију убрајати оне који хоће да иду сами или у више колона – они објективно раде за Вучића, и тачка“.

„За победу на изборима, како ствари стоје, постоје само два колико-толико отворена пролаза, а то су екологија и навијачи. Режим то зна и чини све да те две рупе запуши – једну Ћутом, који оснива покрет и излази на изборе, а другу налажењем наследника Беливуку“, нагласио је Јанковић.

Он је рекао да је „по његовом уверењу, сваки самостални излазак на изборе нож у леђа опозицији и сврставање у Вучићев табор“.