Прочитај ми чланак

Влада усвојила Закон о државним службеницима: До 2025. ће примати МИМО КОНКУРСА!

0

Под изговором "привремено повећан обим посла", Влада Србије усвојила је данас измену Закона о државним службеницима којим се до 2025. године одлаже обавеза да спроведу јавни конкурс за пријем у радни однос на одређено време па сада и званично, законски могу да примају кога хоће без конкурса.

Буџеташе су и до сада примали „преко везе“, али сада су то и озаконили.

Формални проблем код конкурса за запошљавање СПС-СНС ботова на буџет био је адекватна школска спрема предвођена за одређене послове, као и то што се периодично расписују. 

„До 2025. ће се у складу са процесом модернизације и дигитализације, успоставити Информациони систем за управљање људским ресурсима, који ће бити подршка иновираном кадровском планирању што је предуслов да се осигура довољан број квалификованих и компетентних запослених у управи  ради постизања стратешких циљева“, навела је Влада Србије у саопштењу.

Влада Србије усвојила је данас и измену Закона о филмском и осталом аудиовизуелном наслеђу имајући у виду потребу за, како се наводи у саопштењу, системским уређењем сваке појединачне области заштите културних добара сходно својим специфичностима.

„Ова законска решења представљају услов системског приступа и уређења ове области на свеобухватан и сврсисходан начин, а с обзиром на њен значај, не само за историју, науку и културу, већ и за задовољавање потреба грађана“, поручују из Владе Србије.