Влада Србије нема податке о летовима сопственог авиона до Скијатоса

0

Генерални секретаријат Владе Србије не поседује податке у коју сврху је коришћен државни авион за летове до Скијатоса и Картагине. Министар трговине Расим Љајић рекао је за Н1 да је он ванредно путовао у Картагину на сахрану председника Туниса Беџија Каида Есебсија.

„У вези за Вашим захтевом за приступ информацијама од јавног значаја који сте јуче, 15. августа 2019. године упутили електронском поштом председнику Владе, овим Вас обавештавамо да Генерални секретаријат, као стручна служба Владе, не поседује информације које сте тражили, односно не поседује податке у коју сврху је коришћен државни авион за летове до Скијатоса у Грчкој 15. и 16. јула 2019, као и податке у коју сврху је коришћен државни авион за лет за Картагину у Тунису 27. јула 2019. Следствено томе, и остали тражени подаци нису познати Генералном секретаријату“, наводи се у одговору Генералног секретаријата на упит Н1.

Аеродром Никола Тесла (Фото: beg.aero)

Генерални секретаријат Владе нас је упутио да податке о летовима државног авиона затражимо од Авио-службе Владе.

По објављивању одговора Генералног секретаријата, телевизији Н1 јавио се министар трговине Расим Љајић који нам је рекао да је он 27. јула државним авионом ванредно путовао у Картагину, на сахрану председника Туниса Беџија Каида Есебсија.

Подсетимо, државни авион у власништву Владе Србије почетком месеца летео је у турску Анталију двапут, најпре петог, а потом 12. августа, оба пута се враћајући у Београд истог дана.

Шеф рипломатије Ивица Дачић казао је да је он путовао у Анталију, на састанак са турским министром Мевлутом Чавушоглуом, са којим се, међутим, сусрео дан пре поменутог лета – 11. августа.

Међутим, списак летњих летова чланова Владе Србије на егзотичне дестинације ту се не завршава. Средином јула, државни авион летео је директно на грчко острво Скијатос, путовање за које, барем на сајту најчешћих путника из Министарства спољних послова, нема никаквог писаног трага.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!