Прочитај ми чланак

Влада ЦГ: Ужаснути смо због односа српске полиције према деци Кривокапића

0

Из Владе Црне Горе су реаговали због, како су навели, односа полиције Репубилке Србије према породици премијера Здравка Кривокапића.

Кривокапићева породица напушта Србију: Полиција репетирала пиштољ на премијеровог сина?

Foto: Printscreen/YouTube/ СРБИН.инфо

– Обавјештавамо јавност да су синоћ, у Београду, припадници полиције Републике Србије на груб и недопустив начин атаковали на сина предсједника Владе Црне Горе проф. др Здравка Кривокапића у тренутку када се својим аутомобилом паркирао испред зграде у којој, са породицом, живи једна од кћери премијера Кривокапића. У пратњи премијеровог сина, који је штићена личност, био је полицијски службеник УП Црне Горе. Полицијски службеници Републике Србије, репетирајући пиштоље, затражили су од премијеровог сина, у тренутку када је излазио из аутомобила, да стави руке на главу, па на кров аутомобила, правдајући свој поступак наредбом коју су добили, не показавши при том никакав писани налог – наводи се у саопштењу Владе.

Додаје се да су деца и унуци премијера Кривокапића, из безбедносних разлога, већ током ноћи из Београда су допутовали у Црну Гору.

– Ужаснути смо и забринути због односа полиције Републике Србије према дјеци црногорског премијера, посебно имајући у виду да су због сличних непријатности кћерке премијера Кривокапића већ једном морале напустити Београд. Све даље активности поводом овог случаја ће преузети Министарство вањских послова Црне Горе – наводи се у реаговању Владе.