Прочитај ми чланак

ВЛАДА БОЈКОТОВАЛА: Који све министри нису дошли на сахрану Иринеја?

0

Патријарх српски Иринеј сахрањен је данас у присуству грађана, свештенства, представника суседних држава, председника и премијерке Србије и неких министара. Међутим, највећи део министра Владе Србије бојкотовао је овај догађај и није присуствовао сахрани патријарха.

Фото: Н.С.

Председник Србије Александар Вучић стигао је данас око 10 сати у Храм Светог Саве на Врачару у друштву председавајућег председништва БиХ Милорада Додика.

Нешто раније, у крипту Храма стигла је и премијерка Ана Брнабић, министри Александар ВУлин и Небојша Стефановић.

Међутим, списак министара који нису били на сахрану много је већи од оних који су били на последњем испраћају српског патријарха, па је јасно да се ради о бојкоту, а не о стицају околности будући да међу „бојкоташима“ има СНС, СПС, СПАС кадрова плус бивша ДС функционерка Чомићка.

Сахрани НИСУ присустовали министри: Синиша Мали, Ратко Дмитровић, Зорана Михајловић, Бранко Ружић, Новица Тончев, Бранислав Недимовић, Ирена Вујовић, Томислав Момировић, Анђелка Атанасковић, Маја Гојковић, Дарија Кисић Тепавчевић, Златибор Лончар, Милан Кркобабић, Јадранка Јоксимовић, Гордана Чомић, Марија Обрадовић.

Истог дана су се поједини министри појавили на режимским телевизијама јер се то не сме бојкотовати.

Такође, иако у свим православним храмовима важи правило да седе само стари, болесни и труднице (Владимир Путин стоји сатима), јер православци стоје у славу Бога и тако изражавају поштовање, за властодршци у пуној снази су постављене столице. Подсећамо, у Подгорици то није био случај на сахрани митрополита Амфилохија па су и најстарије владике уз патријарха Иринеја у 90. години, читав догађај испратиле на ногама у маси верника и у тешким одорама, упркос несносној врућини тог дана.