Прочитај ми чланак

Вјерица Радета: Шумокрадице или терористи; датум или Тачијеви избори

0

vjerica 1Мало знамо о преговорима у Бриселу у вези са имплементацијом такозваног бриселског споразума. Наши представници нам кажу онолико колико они мисле да је довољно. Шиптарски представници, чини се, говоре истину.

А лепа Кети упорно понавља да је задовољна преговарачким тимом из Београда. И то је велики проблем. Оно што је добро за Кетрин Ештон лоше је за Србију и све грађане који у Србији живе. У тренутку искрености то је признао и предсдник Србије, познатији као Тома диплома, који је јавно замолио Кетрин Ештон да убрза улазак Србије у ЕУ, јер смо како рече „испунили све, на жалост.“

Не знамо шта се тачно дешава у Бриселу, али знамо шта се дешава на Косову и Метохији и то не могу да сакрију. Истина покушавају да нас слажу.Покушавају да нас убеде да се на територији општине Куршумлија појавила група шумокрадица. Показали су нам и снимке пањева, шума је заиста посечена. Али, тешко да ико нормалан може да поверује да се у крађу шуме иде са аутоматским наоружањем, да се пуца на мирно цивилно становништво, да се рафалима пуца на српску жандармерију…Напад у Куршумлији морао је да се званично назове правим именом. То је био терористички напад, можда се не би допало лепој Кети, али то је истина.

Истина је и да је формирана Скупштина Аутономне покрајине Косово и Метохија и да поданици Кетрин Ештон не желе о томе да говоре. А Срби са  Косова и Метохије само не желе да живе изван уставног поретка Републике Србије. Годинама су се борили против шиптара и и њихових западних ментора, а сада морају да се супротставе непријатљу из Немањине 11. Оснивањем Скупштине АП КиМ Срби са Космета су показали да се не мире са издајом. Не желе да прихвате шиптарске личне карте, не желе да им деца добијају сведочанства и дипломе на шиптарском језику и са печатом самопрокламоване државе Косово, не желе шиптарско држављанство ни шиптарске изборе. Да ли неко нормалан може ово да им замери? Замерају им чланови Владе Републике Србије, али нико нормалан не.

Ranjeni sipttar!to.php
Влада не може да сакрије да се конкретним потезима одриче Срба са Косова и Метохије и да једва чекају да их предају на милост и немилост Хашиму Тачију и његовим „шумокрадицама“.  Обуставили су исплату новчане накнаде незапосленим Србима који су расљени широм Србије. Нису им обезбедили услове за повратак, а ни посао у местима, (углавном колективним центрима) у којима већ годинама живе. Зар је задовољавање Кетри Ештон прече од сопственог народа? Ником нормалном није, али Влади Републике Србије јесте.

У Народној скупштини Републике Србије, незаконито и противуставно, формирана је некаква женска посланичка група. Наводно да се боре за равноправност жена. У одсуству Кларе Цеткин предводи их Гордана Чомић и одведе их, о трошку народа, у Будву. У Будви су имале састанак са женама из „косовског парламента“. Ово нико нормалан не може да прихвати, али прихватају представници владајућег режима помогнути Горданом Чомић, ваљда ради континуитета…

Дакле, ово знамо, а шта су договорили око телекомуникација и енергетике тек ћемо да сазнамо. Сигурно ништа што би ико нормалан прихватио.

Sptari dacic vucic nikolic3
Када су нас на Видовдан слагали да смо добили некакав датум, у шта нико нормалан није поверовао, требало је да будемо задовољни, али страх је био јачи од задовољства. Страх од њихових будућих потеза. Они знају да нисмо добили датум и да ће у децембру бити још једно преиспитивање примене такозваног бриселског споразума и да би тада постали признати европејци, за ових неколико месеци испуниће све што им буду тражили, а што то неће бити прихватљиво ником нормалном није их брига. Није их брига за Косово и Метохију, није их брига за Србију, за напаћени и измучени народ. Они су добили задатак и учиниће све да га испуне. Да би удовољили Ангели Меркел понашаће се као рањене звери, неће презати ниодчега на свом погубном поданичком проевропском путу.

Рањене звери су најопасније!

Надајмо се да ће Срби са Косова и Метохије истрајати, јер је Скупштина коју су формирали легална и легитимна. Кажу да би баш та Скупштина могла да успори „европски пут Србије“, а то ваљда и јесте циљ. Ако успоримо па коначно зауставимо тај пут, спасићемо Србију.