Прочитај ми чланак

Високи Дечани: Међуетнички односи на Косову никад нису били гори

0

Из манастира Високи Дечани саопштено је да међуетнички односи на Косову никада нису били гори у последње 23 године, и да тзв. косовска влада показује неспремност да сачува мир и Србе на Косову.

На Твитеру манастира Високи Дечани објављено је да је, услед оружане акције тзв. косовске полиције, лако могло доћи до нереда, као што се то десило 17. марта 2004. године када је за два дана спаљено 30 српских цркава

„Претходне ноћи многи косовски Срби, монаси и монахиње у нашим манастирима, молили су се за мир усред могуће оружане акције косовске полиције, као и могућих нереда косовских Албанаца. У погрому 2004. године за два дана 30 српских цркава спалили су албански екстремисти. Мир се мора сачувати“, поручили су из манастира.

Како се додаје, тзв. Влада Косова жели да настави са политиком претње и дискриминације према Србима на Косову.

„Са повећаним бројем вандализма над српском православном црквом, непоштовањем судских одлука и владавине права, неспремношћу да преговара са Београдом о посебној заштити косовских Срба, Влада Косова показује да жели да настави са политиком диктирају претње и дискриминацију“, истакнуто је из Високих Дечана.

Наглашава се да је провокативно понашање тзв. косовске власти довело до тога да међуетнички односи на Косову буду на најгорем нивоу у последње 23 године.

„Међуетнички односи на Косову никада нису били гори у последње 23 године због провокативног понашања власти косовских Албанаца које може довести до директне конфронтације и потпуног колапса Косовске мировне мисије. Ово је последње што некоме треба у овом тренутку“, навели су из манастира Високи Дечани.