Прочитај ми чланак

Вишеструка ДИСКРИМИНАЦИЈА: Отпуштају жене јер учествују у синдикалним протестима

0

"Градоначелник Зајечара, Бошко Ничић и в.д. директора ЈКП "Водовода" Зајечара Никола Шарчевић отпуштају жене, мајке, супруге и сестре, због учествовања у синдикалним протестима и осам судских процеса који се у име радника воде против овог предузећа", саопштавају из Странке слободе и правде.

– У последњих годину дана отказ је добило шесторо људи, а очекује се да их буде још. Међу отпуштеним радницама налази се и потпредседница Градског одбора ССП Зајечар Малина Ђорђевић. Да је реч о одмазди говори и чињеница да је једна радница Шарчевића пријавила за мобинг, а потом добила претњу отказом уколико тужбу не повуче.

Породица Тање Јеленковић која је добила бесправан отказ, док је била на боловању, остала је без примања, као и породице Весне Јовановић и Горана Ђорђевића, али и Драгослава Илића који је јавности указао на малверзације овог предузећа.

Шарчевићу, знамо да радницима отворено говорите да закон за све не важи једнако и да им због тога уручујете отказе бесправно, док сте Ви без конкурса и даље на функцији в.д. директора, предузеће сте задужили 980.000.000,00 милиона динара, а Ничић вас у томе подржава.

Странка слободе и правде гарантује свим локалним велможама, да ће у првих шест месеци по промени власти свако ко је прекршио закон и нанео штету грађанима Србије одговарати у складу са законом, који ће важити једнако за све – наводи се у саопштењу.